Giro d'Italia dropper storlag

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Men lagets nordmann depper ikke av den grunn.

08.01.13 16:57

Tirsdag delte arrangørene av Giro d’Italia ut invitasjonene til rittet.

På forhånd var det knyttet stor spenning til om Katjusja skulle få en invitasjon. Det fikk de ikke. Istedenfor er det Bardiani, Vini Fantini og Team Colombia som får delta i årets første treukersritt.

- Skuffende
Katjusjas eneste nordmann, Alexander Kristoff, synes egentlig ikke det er så veldig leit.

- Det er jo skuffende, men det påvirker ikke meg så mye, sier Kristoff til procycling.no.

- Jeg skulle ikke kjørte giroen uansett. Da er det mye viktigere at vi fikk wildcard til Milano-Sanremo, som jeg satser på.

Endagsrittet er et av Kristoffs store mål neste sesong, og han var følgelig lettet over at laget hans ble invitert.

Selv om vrakingen ikke påvirker Kristoff i særlig stor grad, har det mye å si for rytterne som egentlig skulle representere Katjusja i Italia.

- Det er selvfølgelig negativt for dem, men det mange andre ritt de kan kjøre på den tiden. Men det blir jo ikke et treukersritt.

- Kan være positivt for touren
Med Giro d’Italia utenfor rekkevidde, gjenstår Tour de France og Vuelta a España som mulige treukersritt for det russiske storlaget denne sesongen.

Mange vil kanskje tro at å bli vraket fra giroen ikke er positivt når Tour de France-arrangøren skal dele ut sine invitasjoner senere. Kristoff er imidlertid av en annen oppfatning.

- Kan denne vrakingen være negativ med tanke på å få en invitasjon til touren?

- Det kan det, men det er sjelden at lag får wildcard til giroen, touren og vueltaen i løpet av et år. Så sånn sett kan det kanskje være positivt. I tillegg så er det jo andre arrangører i touren, så jeg tror ikke det er så negativt.

Disse får kjøre andre storritt
I tillegg til de tre lagene som fikk invitasjoner tirsdag, er også Androni Giocattoli med på startlisten. Det er fordi laget vant Coppa Italia i fjor.

RCS Sport delte også ut invitasjoner til Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo og Lombardiet.

MTN-Qhubeka, NetApp-Endura, Vini Fantini og Katjusja blir å se i etapperittet Tirreno-Adriatico.

I Milano-Sanremo blir det 25 lag til start, 18 WorldTour-lag samt Androni Giocattoli, Katjusja, MTN-Qhubaka, IAM Cycling, Bardiani, Vini Fantini og Europcar.

Androni Giocattoli, Katjusja, Team Colombia, IAM Cycling, NetApp-Endura, Vini Fantini og Europcar kan glede seg til å delta i det knallharde endagsrittet.

Les også: - Verdensener forlater Kristoff

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.