RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Giro d'Italia til New York?

Det kan bli en realitet om noen år.

Treukersrittene Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a Epsaña tar stadig oftere turen til andre land.

Neste år starter touren i England, mens Danmark hadde girostarten i fjor.

Hittil har imidlertid ingen av rittene startet utenfor Europa. Men det er nok bare et spørsmål om tid før det faktisk skjer.

- Fascinerende
Med Michele Acquarone suspendert grunnet svindeletterforskning, er Mauro Vegni en av hovedmennene i RCS, som arrangerer giroen.

På en konferanse nylig, hintet han om en mulig start i Sverige, Østerrike eller USA. Arrangøren av Tour of Dubai ønsker å få giroen til Midtøsten.

- Det er galt av oss å tenke på Giro d’Italia som et lokalt arrangement. Det er et internasjonalt arrangement som er likt og beundret over hele verden, sier Vegni ifølge Tuttobici.

- Hver utgave av giroen blir født to år før rittet starter. Jeg er fascinert av muligheten til å starte i New York, selv om det er vanskelig å få det til.

Enorm interesse
Neste år starter det italienske etapperittet i Irland og Nord-Irland. I 2016 kan det hende at rittet tar turen til Montenegro, som feirer uavhengigheten fra Serbia det året.

- Interessen for giroen utenfor Italia er utrolig, kanskje fordi det er mer penger i bildet. Forrige uke var jeg i Montenegro og snakket med noen i regjeringen. De vil promotere landet sitt fordi det ikke er så kjent.

At mye avgjøres av penger, er ingen hemmelighet. For å få æren av å være en avslutningsby, må man ut med omtrent 100 000 euro. Irland og Nord-Irland bruker omtrent fire millioner euro på neste års start.

Ifølge Vegni har giroen over 100 forespørsler for 2015-2017.

- I 2017 feirer vi at det er den 100. utgaven av Giro d’Italia, og da starter vi uansett i Italia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere