Gå til sidens hovedinnhold

Giro d’Italia på norsk TV

Eurosport har også sikret seg italienske klassikere.

TV 2 Sporten vendte tommelen ned, men nå er Eurosport og RCS Sport enige om en avtale som sikrer italienske sykkelritt på TV-kanalen fram til 2016.

Det slår selvsagt positivt ut for norske TV-seere.

Med i avtalen ligger selvsagt juvelen Giro d’Italia. Denne gikk både på TV 2 og Eurosport i fjor, men i år har sistnevnte eksklusive rettigheter til etapperittet.

- Vi gleder oss veldig til dette. Det var først i dag alt var klart med tanke på alle rettighetslandene, så nå kunne vi endelig gå ut med nyheten. Vi har vesentlig større sendeflate enn andre norske TV-kanaler, og av mer enn 5000 timer direktesendt sport, vil mye av dette bli sykling, forteller produksjonssjef Rolf Kåre Valderhaug i Eurosport Norge til procycling.no.

Alt produseres i HD
Eurosport kommer til i all hovedsak til å benytte hovedkanalen til sykkelsendingene. Alle sendingene fra årets Giro d'Italia vil også bli produsert med High Definition (HD).

- Hvor mye kommer til å bli vist direkte?

- Det ligger ikke klart i programmet ennå, og det skal legges inn oppå alle andre rettigheter. Vi kommer til å sende mest mulig direkte. Dersom det produseres bilder, vil vi legge det rett ut på Eurosport Playeren på nettet, før vi går inn via hovedkanalen senere. Vi kommer til å være LIVE inne fra alle etapper, det er helt sikkert.

Klassikere følger med i pakken
Det ligger også en rekke andre ritt i avtalen. Norge kan ha fem ryttere i aksjon i årets Milano-Sanremo (Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug). Dette rittet blir nå vist på Eurosport.

Her finner du OPPDATERT TV-oversikt!

- Der får vi jo med ganske mange nordmenn, og flere av dem kan jo prestere i dette rittet. Det blir kjempestort å kommentere dette, sier Eurosport Norge-kommentator Arild Eriksen til procycling.no.

Foruten giroen og Sanremo, vil han også kommentere Hushovd og Nordhaug i Tirreno-Adriatico, samt høstklassikeren Giro di Lombardia.

- Jeg håper jo Nordhaug kan gjøre det godt der også, sier han.

Viser Flandern rundt
Eurosport har også sikret seg en rekke andre rettigheter den siste tiden. Tredagers i De Panne, Flandern rundt og Baskerland rundt vil også bli vist på TV-kanalen. Målt opp mot TV 2s rettigheter, er det ikke lenger noen tvil om hvem som er sykkelkanalen av de to:

- Jeg tror alt som eksklusivt for Eurosport, er en kjempefordel for oss. Og vi tror bildene fra Giro d'Italia kommer til å bli fantastiske. Jeg vet ikke helt hvordan TV 2 tenker, men de satser på mange områder. Jeg har jo forståelse for at det kan bli dyrt.

Les også: «TV 2 trosser det de har bygget opp»

- Lettet over at avtalen med RCS Sport endelig er i havn?

- Ja, det har vært harde forhandlinger, så denne avtalen satt nok ganske langt inne, men det blir kjempegøy.

- Tror du vi får se noen nordmenn i årets giro?

- Jeg håper at vi får se aller fleste nordmenn i Tour de France, men om noen ikke skulle havne på de lagene, hadde det vært gøy å se hva de kunne ha fått til i giroen, avslutter han.

Hva synes du om sykkelrettighetene til Eurosport og TV 2 Sporten i år? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!

PS! Eurosport hadde også rettighetene til Montepaschi Strade Bianche og Roma Maxima denne helga, men sendte redigerte opptak i stedet for direktesendte bilder.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe