Gå til sidens hovedinnhold

Giro d'Italia til New York?

Det kan bli en realitet om noen år.

Treukersrittene Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a Epsaña tar stadig oftere turen til andre land.

Neste år starter touren i England, mens Danmark hadde girostarten i fjor.

Hittil har imidlertid ingen av rittene startet utenfor Europa. Men det er nok bare et spørsmål om tid før det faktisk skjer.

- Fascinerende
Med Michele Acquarone suspendert grunnet svindeletterforskning, er Mauro Vegni en av hovedmennene i RCS, som arrangerer giroen.

På en konferanse nylig, hintet han om en mulig start i Sverige, Østerrike eller USA. Arrangøren av Tour of Dubai ønsker å få giroen til Midtøsten.

- Det er galt av oss å tenke på Giro d’Italia som et lokalt arrangement. Det er et internasjonalt arrangement som er likt og beundret over hele verden, sier Vegni ifølge Tuttobici.

- Hver utgave av giroen blir født to år før rittet starter. Jeg er fascinert av muligheten til å starte i New York, selv om det er vanskelig å få det til.

Enorm interesse
Neste år starter det italienske etapperittet i Irland og Nord-Irland. I 2016 kan det hende at rittet tar turen til Montenegro, som feirer uavhengigheten fra Serbia det året.

- Interessen for giroen utenfor Italia er utrolig, kanskje fordi det er mer penger i bildet. Forrige uke var jeg i Montenegro og snakket med noen i regjeringen. De vil promotere landet sitt fordi det ikke er så kjent.

At mye avgjøres av penger, er ingen hemmelighet. For å få æren av å være en avslutningsby, må man ut med omtrent 100 000 euro. Irland og Nord-Irland bruker omtrent fire millioner euro på neste års start.

Ifølge Vegni har giroen over 100 forespørsler for 2015-2017.

- I 2017 feirer vi at det er den 100. utgaven av Giro d’Italia, og da starter vi uansett i Italia.

Kommentarer til denne saken