RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giro d’Italia til Irland?

Foto: Gian Mattia D'Alberto (Scanpix/Ap)
Sist oppdatert:
Den grønne øya kan bli kledt i rosa i 2014.

Det er Belfast Telegraph som skriver at RCS Sport planlegger en snarvisitt til Irland og Nord-Irland om to år. Avisen spekulerer i at åpningen av Giro d’Italia vil skje i helga 2.-4. mai, der det også ligger en nasjonal fridag for irene.

Avisen skriver også at en av etappene vil besøke Belfast. Sannsynligvis gjelder også det den irske hovedstaden Dublin.

Et regnestykke viser at kostnadene vil beløpe seg på rundt 3,8 millioner pund for å sikre seg arrangementet. Irene kan vente seg å få opp til 10 millioner pund tilbake i form av egenreklame og midlene de tilreisende tilskuerne vil legge igjen.

Den nordirske turistforeningen (NITB) skal ha mottatt et tilbud om å være vertskap for rittet, men overfor velonation.com har ikke forbundet ønsket å uttale seg om saken.

Irske ryttere har markert seg i internasjonal sykkelsport i en årrekke. Sean Kelly er nok den største stjernen gjennom tidene. Han vant Vuelta a España i 1988, og har vunnet poengtrøya i Tour de France og Giro d’Italia ved flere anledninger. Han har også vunnet Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Paris-Nice 7 (!) ganger mellom 1982 og 1988.

Stephen Roche har også vunnet både Giro d’Italia og Tour de France, i tillegg til VM. I dagens sykkelsport er hans sønn, Nicholas Roche, en av de mest framgangsrike. I tillegg har irene Dan Martin i Garmin-Barracuda.

PS! Tour de France gjestet den grønne øya i 1998.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere