Ryder Hesjedal vant Giro d’ Italia i 2012, under årets løp måtte den norskættede syklisten fra Canada bryte løpet på grunn av sykdom.

Nå satser Garmin-Sharp-rytteren alt på å stjele showet under Tour de France.

- Nå er Tour de France definitivt målet. Jeg vil kjempe blant de første i sammendraget, for så å utfordre podiumsplassene. Etter at jeg vant Italia rundt i 2012, vet jeg at det er mulig å prestere på toppnivå også i touren. jeg liker idéen om å stå på pallen i Paris, men jeg prøver å fokusere på treningen i første omgang, sier Hesjedal til cyclingnews.

Les også: «Game over» for hesjedal

32-åringen prøvde på en dobbel også i fjor, men da veltet han ut av Tour de France i det som bare ble kalt Massakren i Mets. Hesjedal skal da ha levert bedre testresultater enn da han vant giroen noen måneder tidligere.

Les også: Massakren i Metz

- Jeg er tilbake på sykkelen etter sykdom, og jeg tror kroppen er på sitt høyeste mulig nivå når vi skriver juli-måned, sier Ryder Hesjedal.

Helseproblemer
Giro d’ Italia var preget av dårlig vær, og det var mange ryttere som fikk helseproblemer underveis. Bradley Wiggins var også blant sykdomsofrene, og sto av på samme etappe som Hesjedal.

Les også: Wiggins blir hjelperytter

- Jeg fikk et virus, som satt seg i lungene og halsen. Jeg merket det først på tempoetappen. På etappene i etterkant utviklet det seg i feil retning. Jeg sto av giroen før kroppen var ødelagt, det bli en fordel til touren, sier Hesjedal.

Les også: Hesjedal har ikke sett ut som en vinner