I fjor hadde Domenico Pozzovivo en alle tiders sjanse til å skrive seg inn i Giro d’Italia-historikken med gullskrift.

Foran de knallharde etappene opp mot Alpe di Pampeago og Stelvio lå han fortsatt på skuddhold i forhold til rittseieren. Mange forventet nok at den 53 kilo lette italieneren skulle sette Ryder Hesjedal og Joaquim Rodriguez under voldsomt press.

Men den daværende Colnago-rytteren maktet ikke å gjenskape magien som gjorde at han gikk helt til topps i den neste lengste etappen av rittet: Den 229 kilometer lange feiden mellom Sulmona og Lago Laceno.

Der stakk Pozzovivo fra sammenlagtkanonene noen kilometer før målstreken, og rullet alene over den.

Sviktet av tempoegenskaper
At 30-åringen, som i år sykler for AG2R-La Mondiale, er en av feltets ypperste klatrere, trenger ingen å være i tvil om.

Tempoegenskapene kunne riktig nok vært mye bedre, og det er en av årsakene til at det endte med åttendeplass i sammendraget under fjorårets ritt.

Denne uka skulle den vesle klatregeita kjøre seg i form til årets utgave via oppkjøringsrittet Giro del Trentino.

Onsdag var han i mål på plassen bak Bradley Wiggins oppover mot Vetirolo Terme.

Ute av oppkjøringsrittet
På torsdagens 176,1 kilometer lange affære mellom Pergine Valsugana og Condino, kom han seg dessverre ikke lengre enn noen få kilometer ut på etappen før han skal ha skadet albuen sin:

- Pozzovivo krasjet etter sju kilometer og er ute av rittet. La oss håpe han er tilbake til Giro d’Italia, meldte hans franske arbeidsgiver i en Twitter-melding.

Hvis ikke er det knalltøffe etapperittet en attraksjon fattigere.

PS! Pozzovivo var i tillegg tittelforsvarer i årets Giro del Trentino.