RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Giro-sjef nekter for storstilt svindel

Sist oppdatert:
Mistenkt for å ha stjålet 108 millioner: - Har aldri tatt en Euro ekstra

Michele Acquarone har blitt sparket fra stillingen som rittdirektør for Giro d’Italia etter mistanker om å ha tappet arrangørselskapet, RCS sport, for over 100 millioner kroner. Torsdag snakket han for første gang med pressen etter avskjedigelsen var et faktum.

- Jeg er her for å bli kvitt dritten som har blitt kastet på meg. Jeg har ikke kunnet snakket fritt før da jeg har vært ansatt hos RCS sport. Nå som jeg har fått sparken, kan jeg snakke. Jeg kan skrike ut at det er helt ukjent for meg hva som har skjedd. Jeg er under etterforskning, men jeg ser ingen grunn til at jeg skal være det. Sannheten er at jeg aldri tatt en Euro mer enn lønningen min, sier Acquarone ifølge cyclingnews.com.

- Tiger i bur
Acquarone sier på pressekonferansen at han har følt seg som en tiger i bur og at han nå er fast bestemt på å snakke ut. Han håper nå gjenoppbygge arbeidskarrieren etter 14 år i RCS.

Les mer: Giro d’Italia-sjef suspendert: Mistenkt for svindel

- Det er vanskelig å overbevise folk om at jeg er uskyldig. Overskrifter i medier som Washington post og BBC handlet om at jeg svindlet. Jeg håper jeg får samme mediedekning når jeg er sjekket ut av saken. Noen tror jeg narrer meg selv når jeg sier jeg vil renvaske navnet mitt, men målet er å gjenopprette æren 100 prosent. Det at jeg er ute av RCS sport føles som å bli knivstikket i ryggen tre ganger, sier Acquarone.

Myndighetene etterforsker nå også Acquarone for de påstått feilplassert pengene som følge av den interne etterforskningen.

Saksøker tidligere arbeidsgiver
På pressekonferansen hadde Acquarone hjelp av egen advokat, som kontrollerte svarene og stoppet ham fra å snakke om hva som skjedde i RCS sport og andre involverte i saken. Italieneren bekreftet dog at han vil saksøke RCS.

Les mer: Giro-sjef sparket etter svindeletterforskning

- Da jeg først ble suspendert, var jeg ikke bekymret. Alt så ut til å være perfekt da jeg kom tilbake på jobb etter en ferie i september. Dagene begynte å gå og jeg fikk ingen klargjøring, som først kom da jeg fikk sparken med følgende beskjed fra RCS: «Du kunne og burde stoppet enkelte feil», sier Acquarone.

RCS Sport arrangerer de største sykkelløpene i Italia samt flere andre idrettsarrangementer, og er et datterselskap av RCS MediaGroup, som driver en lang rekke virksomheter innen flere felt.

PS: Også administrerende direktør i RCS sport, Giacomo Catano har fått sparken som følge av den interne etterforskningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere