RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giro-sjefens favorittlag

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Med sykkelsportens største playboy og Italias nye stjerneskudd på laget kan Farnese bli Italias neste superlag.

Farnese Vini-Selle Italia-laget fikk ikke overaskende tildelt frikort fra Giro d’Italia-arrangøren. Rittgeneralen har virkelig latt seg begeistre av laget.

- Jeg tar av meg hatten for Farnese, som blant alle kandidatene presenterte det beste prosjektet i form av engasjement, utøvere og markedsføring. De overbeviste alle, og personlig håper jeg dette prosjektet kan bli italiensk sykkelsports tredje kraft på permanent basis, skriver Giro d’Italia-direktør Michel Acquarone i sin blogg på cyclingnews.com om det britiskregistrerte sykkellaget.

Farnese vant 21 sykkelritt forrige sesong, elleve av disse kan de takke stjerneskuddet Andrea Guardini for. Sprinteren fikk sitt gjennombrudd i 2011 og var lagets store drivkraft.

Acquarone henviser til laget som en potensiell tredje drivkraft i italiensk sykkelsport. Støvellandet har to representanter i sykkelsportens elitedivisjon, Lampre-ISD og Liquigas-Cannondale, og at Farnese også kan steget på sikt er ikke utenkelig.

Foran denne sesongen har Farnese knyttet en av landets største sykkelstjerner til laget, nemlig Filippo Pozzato. 30-åringen har levert flere gode resultater siden han ble profesjonell i 2000, men allikevel ikke levd opp til de enorme forventningene sykkelgale italieneren hadde til stortalentet.

- Han er en vinner
Pozzato var del av storlaget Mapei-Quick Steps gylne 81-årgang, sammen med ryttere som Fabian Cancellara, men har ikke opplevde samme suksessen som sveitseren.

I 2012 skal italieneren forsøke å gjenskape storformen som tidligere har resultert i triumfer i Milan-San Remo, Giro d’Italia og Tour de France. Skal vi tro Farneses etappevinner fra Giro d’Italia i 2011, Oscar Gatto, er Pozzato akkurat det laget trengte ettersom Giovanni Visconti har valgt å forlate laget.

- Pippo (Pozzatos kallenavn, vår anm.) og Giovanni har samme karisma, samme mentalitet. De er vinnere, forteller Gatto til velochrono.

Visconti skal kjøre for Movistar den kommende sesongen. Den triple italienske verdensmesteren er ikke den eneste som har tatt steget opp i WorldTour, japaneren Takashi Miyazawa har signert kontrakt med Bjarne Riis’ SaxoBank.

Sammen med Pozzato og Guradini blir Gatto en av lagets viktigste kort i den kommende sesongen. Gatto viste styrke på Giro d’Italia-etappen til Tropea, som han vant foran selveste Alberto Contador.

GATTO: Vinner Giro-etappen foran Contador.
GATTO: Vinner Giro-etappen foran Contador.

Angrer på passiv VM-kjøring
Gatto, Guardini og Pozzato er lagets stjernetrio og rytternes suksess vil avgjøre om neste sesong blir en fiasko eller suksess for Farnese. Hvis alle tre finner storformen kan det være duket for et nytt italiensk i sykkelsportens elitedivisjon, slik Girogeneral Acquarone håper.

Sprinteren Guardini får ikke mulighet til å prøve lykken i Milan-San Remo, rittet Pozzato vant i 2006. Men Gatto håper på frikort i Flandern rundt. Et ritt som passer både han selv og Pozzato som hånd i hanske.

- Pozzato er vår mulighet. Jeg ønsker virkelig å prestere bra selv om rittet garanterer vind, kulde og regn, uttaler Gatto.

27-åringen fikk VM-tillitt av Paolo Bettini i fjor. Med god klassikerkjøring for Farnese vil han igjen være aktuell for det italienske landslaget som skuffet i København. Da vil han nok benytte sjansen bedre enn i fjor.

- Jeg angrer på at jeg ikke forsøkte, men det var en stor opplevelse, forteller Farnese-rytteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere