RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giro-søknad trukket tilbake

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Sørafrikanske MTN-Qhubeka føler seg ikke klar for Giro d´Italia likevel.

Det hardt satsende MTN-Qhubeka-laget fra Sør-Afrika har trukket sin wildcard-søknad til årets Giro d´Italia.

Teamsjef Douglas Ryder melder på lagets Facebook-sider at mannskapet ikke er klar for de store fysiske prøvelsene som det italienske treukersrittet tilbyr, og at MTN-Qhubeka heller håper på invitasjoner til Trienno-Adriatico og Milan - San Remo, årets første monumentklassiker.

- Vi har fått en rekke henvendelser på hvorfor vårt navn ikke lenger er på søkerlisten for wildcard-invitasjon til Giro d'Italia. Vi har vært i tett dialog med rittets arrangør, RCS Sport. Til tross for at vi verdsetter rittet høyt, og det er definitivt vår drøm å ta med ryttere våre dit en gang i fremtiden, føler vi at det kan komme for tidlig i vårt første år som profesjonelt lag, skriver Ryder.

- Vi håper å bli invitert til Tirreno - Adriatico og Milan - San Remo. Dette vil passe oss bedre fordi våre mest erfarne ryttere har deltatt i disse rittene tidligere, og kan derfor dele sine erfaringer med våre yngre menn. Vi har fortsatt som mål å utvikle oss mest mulig, slik vi har gjort de siste fire årene. Når vi endelig stiller opp i corsa rosa skal vi være så konkurransedyktige som mulig, fastslår lederen for det sørafrikanske prokontinental-laget.

Les også: Her er Giro d'Italia 2013

Halvt snes håpefulle
Dermed kjemper ti lag om de tre siste plassene som gir innpass til den 96.utgaven av Giro d’Italia, som starter i pizzabyen Napoli 4. mai. Fra før er selvsagt de 18 WorldTour-lagene sikret deltakelse, sammen men Androni-Venezuela, som berget en invitasjon gjennom å vinne den nasjonale cupen i Italia.

Vini Fantini, Bardiani-CSF, Colombia-Coldeportes, NetApp-Endura, Team Europcar, Sojasun, Caja Rural, IAM Cycling og Team Novo Nordisk er lagene som søker invitasjon.

Russiske Katjusja, laget til Alexander Kristoff, vurderes også, men har enda ikke fått på plass profflisens for den kommende sesongen.

Les også: Degraderte Katjusja anker til CAS

RCS Sports, arrangøren av Giro d´Italia, presenterer wildcard-lagene for 2013 i morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere