Thomas De Gendt syklet seg inn i mange sykkelhjerter 26. mai i fjor.

Da vant belgieren den knallharde etappen til Stelvio i Giro d’Italia på episk vis.

Det var etappen sykkelpublikum hadde vært med å bestemme hvordan skulle bli. Fansen hadde stemt frem at de ville se rytterne over både Mortirolo og Stelvio på samme etappe, og slik ble det.

Fra topp til bunn
De Gendt angrep helt på toppen av Mortirolo, og så seg aldri tilbake. Belgieren la også grunnlaget for tredjeplassen i sammendraget den dagen.

Les også: - Det var episk

Alt virket til å gå på skinner for Vacansoleil-rytteren som også giftet seg den sommeren.

Men etter den fantastiske triumfen har det gått tungt for De Gendt.

Han har ikke klart å kjempe i toppen av noen treukersritt, og står med én fattig seier fra Katalonia rundt i år. I tillegg legges laget hans Vacansoleil ned etter årets sesong, og De Gendt slet lenge med å finne ny arbeidsgiver.

Vil tilbake på toppen
Så langt gikk det at De Gendt trodde han kanskje måtte legge opp.

Les mer: Giro-treer: - Kanskje jeg heller blir postmann

Fredag kom imidlertid gladmeldingen til alle De Gendt-fans. Han har signert en ettårskontrakt med Omega Pharma-Quick Step.

- Jeg er veldig glad for å bli del av denne gruppen, sier De Gendt.

- Jeg har drømt om å bli en del av noe som dette helt siden Tom Boonen vant VM i 2005. Quick Step er et av de aller beste lagene og er veldig profesjonelle i alle aspekter. Jeg har ikke satt meg noen mål for neste sesong ennå, men jeg skal jobbe for å komme tilbake til samme nivå som i 2012. Jeg kommer til å jobbe hardt for å nå det målet og vise meg tilliten verdig.

Alt er imidlertid ikke fryd og gammen for den en gangs så ettertraktede belgieren.

Ikke i tvil
Nieuwsblad kan nemlig avsløre at De Gendt kun tjener 20 prosent av det han gjorde i år neste sesong. Likevel var han aldri i tvil om svaret da Patrick Lefevere ringte.

- Da sjefen ringte med på onsdag, sa jeg umiddelbart ja. Jeg er takknemlig for at jeg får denne sjansen.

Omega Pharma-Quick Step har forsterket stort før neste sesong. I tillegg til De Gendt kommer Rigoberto Uran, Jan Bakelants, Julian Alaphilippe, Wout Poels, Mark Renshaw og Petr Vakoc til laget.

Ryttere som Sylvain Chavanel, Dries Devenyns og Peter Velits får ikke fornyet tillit.