RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

Giro-usikkerhet for Basso

Den italienske stjernen kommer nok en gang til å velge mellom touren og giroen.

Ivan Basso kan i 2012 komme til å vrake hjemlandets største ritt for andre året på rad. I 2010 vant han Giro d'Italia på imponerende vis, mens han i 2011 valgte å fokusere på Tour de France.

Dessverre for italieneren veltet han stygt på trening i forkant av touren, og dermed ble prestasjonene under middels for veteranen.

I 2012 blir han nok en gang tvunget til å ta et vanskelig valg.

- Det er for tidlig å snakke om neste år, nå må først dette året bli ferdig. Vi vet ikke om det kun bli giroen, kun touren eller hva det skal blir, sier Ivan Basso til feltet.dk.

Søndag ble det komplette ruten til giroen offentliggjort. Tirsdag kveld bekreftes Tour de France-ruten, som mest sannsynlig allerede er kjent.

Det som er klart, er at Basso liker giroruten.

- I dag var første gangen jeg så hele ruten. Jeg kan godt like den. Nå skal jeg sette meg ned å se på kartet stille og rolig. Om noen uker møtes vi med lagledelsen, og da beslutter vi hva vi skal gjøre, forklarer han.

Liquigas har også Vicenzo Nibali i stallen. Det er ventet at han og Basso kommer til å dele giroen og touren mellom seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere