Gå til sidens hovedinnhold

- Giroen er målet

Ryder Hesjedal blir Garmins kaptein vårens store etapperitt.

Ryder Hesjedal ble nummer syv (seks etter at Contador mister seieren) i 2010-utgaven av Tour de France.

Canadieren klarte ikke å følge opp året etter, og havnet nesten halvtimen bak Cadel Evans.

Neste sesong er det ikke Tour de France som kommer til å være hovedmålet for den sterke Garmin-rytteren. For tredje gang i karrieren skal Hesjedal stå på startstreken når giroen starter.

- Giroen blir hovedmålet mitt, sier Hesjedal til Cyclingnews.

- Laget har gitt meg muligheten og utfordringen til å kjøre for sammendraget i giroen. Både laget og jeg tror at rittet passer meg bra. Det er en tung siste halvdel i fjellene, og jeg mener jeg har vist at jeg har best form på slutten av ritt. Dette gir meg et utmerket utgangspunkt på vei inn til Tour de France.

Den tidligere terrengsyklisten har aldri vært kaptein alene i en av de tre store etapperittene tidligere. Selv om han har gode plasseringer fra både touren og mindre etapperitt uten å være kaptein, har ikke Hesjedal satt seg noe resultatmål i Giro d'Italia.

- Jeg tenker ikke i de baner, men laget tror jeg kan klatre høyt opp i sammendraget. Jeg kommer ikke til å sikte meg inn mot et resultat eller nummer, jeg er bare fokusert på den jobben jeg må gjøre. Jeg vil være der oppe, jeg vet hvordan det føles å være topp ti i et sammendrag, og det er en flott følelse.

31-åringen syklet sin første Giro d’Italia tilbake i 2005. Da syklet han for Discovery Channel. Canadieren falt på en av de første etappene, og måtte bryte på den 13. Tilslutt var det Hesjedals lagkamerat Paolo Savoldelli som vant giroen, som først og fremst huskes for den fantastiske etappen til Sestriere.

Les mer om den fantastiske etappen:Tidenes beste etappe?

Hesjedals andre opptreden i giroen var i 2008. Da fullførte han uten noen resultater å vise til.

- Jeg kom meg gjennom, men det var nok en av de hardeste tingene jeg noen gang har gjort, sier Hesjedal om rittet i 2008.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken