Forholdet mellom Lance Armstrong og Giro-direktør Angelo Zomegnan er ikke blant de beste. Faktisk var amerikanerens innsats for Astana-laget i fjor, 38-åringens første i giroen.

Det kan meget vel også har vært den siste:

- Mandag annonserer vi de 22 lagene, men RadioShack vil ikke være blant dem, sier rittdirektøren til cyclingnews.com.

Armstrong vurderte lenge å stille til start i Milano-Sanremo for å blidgjøre de italienske arrangørene, men trakk seg dagen i forveien på grunn av «magetrøbbel».

Basert på uttalelsene fra Zomegnan later det til Giro-ledelsen ikke har glemt rytternes protestaksjon på grunn av sikkerheten under rittets 100-årsjublieum. Sentral i aksjonen? Jo, selvsagt: Lance Armstrong.

- Når man kommer til en viss alder blir leggene kortere og tunga lengre, uttalte Zomegnan til nyhetsbyrået AP.

En av årsakene til at Armstrong ofte har nedprioritert Giro d’Italia, er selvsagt hans brennende ønske om å vinne Tour de France. Ettersom RadioShack neppe stiller sitt beste lag til disposisjon i mai, ønsker rittledelsen heller å la italienske lag få sjansen til profilere sine sponsorer.

- Interessant å lese at Team RadioShack ikke har blitt plukket ut til giroen. Jeg regner med de fikk brevet vårt datert 23. januar der vi skrev at vi ikke dukket opp, lyder Armstrongs tilsvar via twitter.

Procycling.no kommer tilbake med mer når deltakerlista er klar.