Giroud fortsatte sterk scoringsform i Europa

TRE NETTKJENNINGER: Olivier Giroud fikk mye å feire på en kveld der lyset tilsynelatende slukket tidlig for hjemmelaget.

TRE NETTKJENNINGER: Olivier Giroud fikk mye å feire på en kveld der lyset tilsynelatende slukket tidlig for hjemmelaget. Foto: Valentyn Ogirenko (Reuters / NTB scanpix)

Spissen ordnet tre nye fulltreffere i nedsabling av Ukrainas gamle storhet.

14.03.19 22:25

DINAMO KIEV - CHELSEA 0-5,(0-8 sammenlagt)

Olivier Giroud noterte seg for tre scoringer da Chelsea tok seg komfortabelt til kvartfinale i europaligaen med 5-0 borte og 8-0 sammenlagt mot Dinamo Kiev.

Foruten Giroud, ordnet Marcos Alonso og Callum Hudson-Odoi mål for Chelsea i en overlegen seier i Kiev torsdag kveld.

Franskmannens tre nettkjenninger gjør ham til Chelseas mestscorende spiller i europaligaen med ni mål for den mesterligavante klubben. Samtlige har kommet denne sesongen.

- Jeg er veldig fornøyd med alle målene jeg scoret og en assist til Callum. Det var en flott lagprestasjon i dag. Kanskje den andre scoringen var den beste. Jeg var på riktig sted til riktig tid, og det var et mål med høyrebeinet, som er uvanlig for meg, sier Giroud til BT Sport.

- Vi gjorde det bra på dødballer, noe som er bra, fordi det hjelper ofte til å vinne fotballkamper, fortsatte den franske spissen.

Det kom også litt ros fra sjefen etter kampslutt.

- Han er en veldig viktig spiller, og jeg er glad på hans vegne og for hat-tricket hans, kommenterte manager Maurizio Sarri.

Tidlig kalddusj

Seieren gjør at Chelsea holder koken i europaligaen. Turneringen kan være grei å ha i bakhånd i tilfelle klubben ikke greier å ta seg inn blant de fire beste i Premier League og på den måten få innpass i neste sesongs mesterliga. En finaleseier i den nest gjeveste europacupen gir en alternativ vei til Champions League.

Ukrainerne hadde en tøff oppgave med å ta igjen 0-3 fra forrige oppgjør og fikk en tidlig kalddusj da Giroud scoret etter et hjørnespark før det var spilt fem minutter.

Denis Garmasj fikk nettsus for vertene kvarteret senere, men ble korrekt avvinket for en soleklar offside. Kiev-laget fikk det enda tøffere da Marcos Alonso serverte Giroud med en nydelig pasning, som franskmannen plasserte enkelt i mål etter en drøy halvtime.

Sekunder før pause var det Alonsos tur til å bli servert da han enkelt fra kort hold fikk pirke inn pasningen fra stortalentet Hudson-Odoi.

Hattrick

Ukrainerne hadde en sjansebonanza noe etter pause, men stolpen sto i veien for hvittrøyene. I stedet måtte de se Giroud umarkert stange inn sitt tredje for dagen da Willian la inn.

Ydmykelsen var komplett da Hudson-Odoi satte inn 5-0 alene mot Dinamo-keeper Denis Bojko.

Et skår i gleden for Chelsea var at Davide Zappacosta måtte ut med en skade etter 68 minutter. Dermed er italieneren usikker til søndagens møte mot Everton i Premier League.

Kvartfinalene i europaligaen trekkes fredag.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Europa League

Mest lest på Sport

Annonsebilag