RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Girovraking åpner for norgestur

Sist oppdatert:
Vegard Stake Laengen får ikke sykle Giro d'Italia, dermed ligger alt klart for deltakelse i Glava Tour.

Tirsdagens offentliggjøring av lagene til Giro d’Italia rammer én norsk syklist direkte: Team Type 1-proffen Vegard Stake Laengen.

Asker-guttens lag hadde i det lengste håpet på en invitasjonen til det italienske storrittet, men måtte bite i det sure eplet.

Laget startet den siste samlingen før sesongen med nyheten om vrakingen.

- Det var kanskje ikke den beste starten på samlinga. Vi hadde håpet på en invitasjon, men det er ikke noe krise for min del, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

Den tidligere Joker Merida-rytteren er i ferd med å starte sin første sesong som helproff, og for han personlig kommer neppe vrakingen til å bety mye.

- Det kommer mange andre fine ritt og dette er mitt første år som proff. Jeg kommer til å få den nivåøkningen jeg trenger uansett. Milano-San Remo står på planen til laget vårt, og en del klassikere i Belgia. Det ryktes også at vi er aktuelle for Flandern rundt, avslører han.

Samtidig påpeker han at det ikke er WorldTour-rittene som står i fokus for hans sesong.

- Det kommer mye bra etappeløp på 2.1- og 2.HC-nivået. Det kan være greit å ta det den veien, uten å starte for hardt, analyserer han.

Vrakingen åpner for Glava Tour
Det faktum at Team Type 1 ikke skal sykle giroen, åpner for at laget kan komme til å dukke opp i Norge og Glava Tour.

Anders Linnestad i Cycling Event Norway forteller at dialogen med Team Type 1 har vært avventende grunnet at de måtte ha en avklaring rundt giroen.

Laget skal også kjøre Tour of California i mai måned. Og som et amerikansk lag blir det et meget viktig ritt. Derfor kunne ikke laget ta sikte på alle tre rittene. Nå som giroen er ute av bildet, åpner det seg for en Norgestur.

- Jeg vil tro Glava Tour er aktuelt nå. Hadde det blitt giro hadde det nok ikke blitt Norge. Lagets eier, Phil Southerland, er veldig positiv til Norge. Han vil gjerne vise fram laget i Norge og spre budskapet (diabetes) vårt til et nytt land.

Lysten på ritt på hjemmebane
Hovedpersonen selv er ikke overraskende meget lysten på et ritt på hjemmebane.

- Jeg har veldig lyst til å kjøre på hjemmebane. Det er jo etappe på 17. mai og greier. Det er mye oppmerksomhet hjemme i Norge og interessen stiger for hvert år. Med så mange sterke lag på start tror jeg det blir en folkefest.

Samtidig presiserer han at Tour of California er det viktigste for laget i denne perioden og at han ikke kan garantere noen deltakelse.

- Men det ville jo vært rart å ikke være med siden jeg er norsk. Derfor vil det være en fordel at jeg drar til Norge.

Vil lære seg italiensk
Siden november har Vegard, sammen med tvillingbror Øystein, bodd i italienske Lucca. Det har vært en suksess og Vegard har fått smaken på det italienske livet.

Derfor har han tatt et kurs på tre uker i innføring i italiensk.

- Jeg har lyst til å lære språket. Det er mye italiensk i laget og agenten min er også italiensk. Jeg bor jo også i Lucca nå.

Til nå har det bitt så som så med dype samtaler på italiensk, men han er fint i stand til å snappe opp hva lagkameratene snakker om. I tillegg kan han selv bidra med enkle setninger.

PS: Vegard skulle egentlig sesongåpnet i India, men de rittene er avlyst. Disse rittene vet han skal kjøre: GP Costa degli Etruschi, Tour Méditerranéen og Omloop Het Nieuwsblad. Alle rittene går i februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere