RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giske fornøyd med Paule

Foto: Birte Susann Ulveseth (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tove Paule blir Norges første kvinnelige idrettspresident. Kulturministeren gratulerer. Vinneren lover å stumpe røyken.

Tove Paule (56) ble valgt til ny idrettspresident søndag. Hun er Norges første kvinne til å inneha stillingen, som strekker seg til 2011.

- Alle de foreslåtte kandidatene var godt kvalifisert til den jobben de skulle velges til, men det var moro at en kvinne ble valgt. Dette er jo idrettshistorie. Jeg ser fram til å samarbeide med dem, sier kulturminister Trond Giske til NTB.

Paule er tidligere toppturner, turndommer og generalsekretær i Turnforbundet.

- Store utfordringer
- Jeg skal stå for åpenhet og ærlighet hvis jeg blir valgt, sa Paule da TV 2 Sporten var i kontakt med henne i går kveld.

Søndag fulgte hun opp lovnadende, og lover å kaste seg over den betente automatsaken umiddelbart.

- Jeg har skaffet meg en avtale med Trond Giske. Vi må snakke om automatsaken som er en stor utfordring. I styret mitt kommer jeg også til å rydde opp i den ukulturen som har vært. Vi må legge en plattform som går ut på å lytte til hverandre, kommunisere åpent og ikke minst respektere hverandre, sier Paule.

Klar seier
Ifølge Norges Idrettsforbund fikk Paule 96 stemmer i søndagens omdiskuterte valg. Rival Roald Bergsasker fikk 65. Før valget trakk de resterende kandidatene seg.

- Jeg får si at dagen i dag blir starten på en røykfri karriere, sier Taule til TV 2 Nyhetskanalen, og lover å ha stumpet sin siste sigarett.

Ramlet av
Stig Hvide Smith, en av Paules argeste konkurrenter, ramlet av lasset allerede lørdag kveld, melder NTB.

Konstituert idrettspresident Odd-Roar Thorsen kjempet om mange av de samme stemmene som Paule. I løpet av natten ble det imidlertid klart at Thorsen valgte å føye seg inn i Paules rekker, slik at de sammen kunne spurtslå Roald Bergsaker.

Taktikken fungerte ypperlig.

Thorsen går inn som 1. visepresident, en stilling han også hadde under avgått leder Karl-Arne Johannessen. Thorsen fikk 110 stemmer og seiret soleklart.

Børre Rognlien blir 2. visepresident.

Turbulent fortid
På samme måte som Karl-Arne Johannessen fikk en formidabel oppgave i fanget da han ble valgt til president 17. april 2004, står også Tove Paule overfor en stor oppgave når hun nå inntar idretts-Norges sjefsstilling.

Økonomien er riktig nok tilbake på rett plass. I 2007 er det i stedet troverdigheten som må bygges opp på nytt.

- Jeg legger ikke skjul på at det finnes ukultur i mange typer ledd i organisasjonen. Det er noe vi må ta tak i, sa Taule til TV 2 Sporten så sent som for en måned siden.

Også i oppløpet til valgkampen har bestikkelser av stemmeberettigede vært et hett tema.

I tillegg ble Paule tvunget til å innrømme at idrettsstyret glattet over Karl-Arne Johannessens e post-forfalskning, men da kun for å redde den avgåtte lederens ettermæle.

Innrømmelsen står dårlig i stil med Paules lovnad om en ærligere lederstil.

- Jeg har ingen problemer med å innrømme at vi burde ha handlet annerledes, og det legger jeg meg helt flat for, sa Taule den gang.

Senere slo også skandaleombruste Johannessen et slag for Paules kandidatur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere