RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Giske frykter ingen

Sist oppdatert:
Arna/Bjørnar åpner med fire topplag på rad. Men Madeleine Giske (19) frykter ikke den tøffe motstanden i seriestarten.

(iBergen.no) : Lørdag startet Toppserien for kvinner, med kamp på Arna Stadion mellom Arna/Bjørnar og gullfavoritt Trondheims-Ørn.

– Vi er ikke skremt av Trondheims-Ørn og favorittstempelet deres. I fjor spilte vi tre kamper mot den, og vant en og spilte uavgjort en. Dessuten er de midt inne i et generasjonsskifte. Blant annet har de nye midtstoppere og mistet keeperen sin til Asker, sier Giske til iBergen.no.

Pågangsmotet kommer godt med, for det ligger an til en svært tøff start for Bergens-laget. Etter seriestart hjemme mot gullgrossistene fra Trøndelag på lørdag kl. 16.00, venter Kolbotn borte, Asker hjemme og Røa, også de hjemme i Arna.

Tror på tilvekstene
Laget har foran denne sesongen mistet to av sine mest rutinerte spillere, men har styrket stallen med fire nye unge spillere. Giske har stor tro på at de fire vil være nyttige tilvekster, ikke minst den tidligere Austrheim-spilleren Ingrid Ryland, som ifølge 19-åringen både er svært hurtig og serverer gode og presise innlegg.

– Målet vårt i år er å bli blant de fem beste, noe som vil være en forbedring fra femteplassen i fjor, med tanke på at serien i år er utvidet med to lag, sier Giske.

– Kan det bli medalje, og kanskje også gull?

– Vi får se, kanskje. Nå møter vi fire-fem topplag helt i starten av sesongen. Når de kampene er unnagjort, burde vi ha fått en pekepinn på hvordan vi ligger an i forhold, sier 19-åringen, som også har etablert seg på landslaget.

Vil spille sentralt for Norge
Der er hun henvist til plassen som venstreback, mens hun på klubblaget spiller på sentral midtbane. Datteren til den tidligere spilleren og sportslig lederen i Brann, Anders Giske, er ikke i tvil om hvor hun liker seg best.

– Backen er ikke yndlingsplassen min, men jeg er glad bare jeg får spille med flagget på brystet. Jeg må nok vente litt på å få spille sentral midtbane på landslaget, men det er jo helt klart et mål, sier Giske.

Selv trener hun med jevngamle gutter på Branngymnaset i Bergen for å bli enda tøffere på banen.

– Jeg får kjørt meg der, altså! De er nok litt bedre enn meg, både på teknikk og det fysiske. Men det er nyttig trening, for der spiller vi mye tre mot tre, og terper på teknikk, pasninger og skudd, sier 19-åringen.

Sandviken vil bli stabile
Sandviken åpner mot Kattem borte, og får Grand Bodø på besøk på Stemmemyren i andre serierunde. Trener Arne Møller tar ikke sikte på medaljer i år, men håper laget blir mer stabilt.

- Troppen er ung og vi utvikler oss stadig. Plassering er for oss egentlig uvesentlig så lenge vi presterer jevnere enn tidligere og spiller offensiv fotball, sier han til NFFs hjemmeside fotball.no.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere