Gå til sidens hovedinnhold

Gislason vil ut i Europa

Lyns midtbanegeneral Stefan Gislason mener han er moden for å prøve seg i en større serie enn Tippeligaen.

26-åringen har to ganger tidligere forsøkt seg utenfor Island og Norge. Først som 16-åring i Arsenal, deretter i østerrikske Grazer AK etter et opphold i Strømsgodset.

- Jeg var veldig ung i Arsenal og bestemte meg for å fortsette karrieren i en mindre klubb. I Østerrike var det mye tull; lønninger som uteble og tre trenerskifter på ett år. Jeg trivdes ikke noe særlig og reiste hjem til Island, sier Gislason til Nettavisen.

Ankelskadet
Etter et kort opphold i Keflavík havnet løpsmaskinen i Lyn. Etter en meget god debutsesong for Oslo-klubben slet islendingen i vårsesongen i år.

- Jeg pådro meg et brudd i ankelen i vårkampen mot Stabæk, men fant ikke ut at det dreide seg om brudd før lenge etterpå. Jeg spilte allerede mot Sandefjord tre dager senere og ble først bra igjen etter sommerferien. Skaden hemmet meg og jeg var i dårlig form lenge, forteller islendingen.

Formen tok seg imidlertid drastisk opp da han ble skadefri, og i høst var 26-åringen kanskje Lyns beste spiller ved siden av Edu.

Den gode høstsesongen har ført til at flere klubber har vist interesse for landslagsspilleren.

- Stefan er en attraktiv spiller, og det har vært en del interesse rundt ham, bekrefter Lyns sportsdirektør Torgeir Bjarmann overfor Nettavisen.

Vil ut
Gislason, som har ett år igjen av kontrakten med Lyn, er lysten på å prøve seg i en større klubb og liga.

- Jeg synes jeg har vært stabilt god i to sesonger i Norge nå. Det er viktig for meg, og jeg har lyst til å prøve meg i Europa igjen. Jeg er godt forberedt, sier Gislason til Nettavisen.

- Er det aktuelt å gå til andre klubber i Norge?

- Nei, jeg trives veldig godt i Lyn, og det er ikke så lett å komme ut i en større liga fra Tippeligaen. Bare se på spillerne i Lillestrøm, sier Gislason og sikter til Michael Mifsund og Robert Koren, som ennå ikke har funnet seg en ny klubb til tross for storspill denne sesongen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken