RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gitarkameratene knep VM-billettene

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det blir flere gitarsoloer fra Øystein Pettersen og Anders Gløersen under VM i Oslo.

De musikalske langrennsgutta hadde et håp om å bli tatt ut til VM sammen. I dag fikk duoen beskjeden de hadde håpet på.

Da Nettavisen møtte de to på Soria Moria tidligere i vinter slo Anders Gløersen og Øystein Pettersen fast at de trives ekstremt godt i hverandres selskap.

Nå havner de to trolig på rom igjen etter at det lørdag ble klart at duoen knep de siste to VM-billettene.

For det sto om VM-plass for de norske sprintgutta Anders Gløersen, Øystein Pettersen, John Kristian Dahl og Johan Kjølstad under lørdagens sprint i Rybinsk.

Anders Gløersen gikk inn til tredjeplass, og sikret seg med det en VM-billett. Etter løpet forklarte Ulf Morten Aune at den siste VM-plassen ville bli klar i løpet av dagen.

Nå bekrefter landslagsledelsen i en pressemelding at Øystein Pettersen blir den siste sprinteren som får plass i VM-troppen. Pettersen røyk ut i semifinalen i dagens sprint.

- Øystein var den beste norske i sprinten i Düsseldorf så sent som i desember og var veldig nær en finaleplass i dag, sier Aune i pressemeldingen. Han forklarer også at Pettersen har løftet seg mye siden NM i Steinkjer der han ikke kom videre fra kvartfinalen.

Dermed får groruddalsgutten oppleve VM i sin egen hjemby. Johan Kjølstad, som slet med mageproblemer under dagens sprint og kom på sisteplass i prologen, var nærmest. Han vil være reserve under Ski-VM.

- Det var en veldig vanskelig avgjørelse å ta. Johan er veldig skuffet akkurat nå, og det skulle bare mangle. Dette var en millimeteravgjørelse, forsikrer sprinttrener Aune.

Dermed vil regjerende verdensmester Ola Vigen Hattestad, Petter Northug, Eirik Brandsdal, Anders Gløersen og Øystein Pettersen forsvare de norske fargene under Ski-VMs sprintøvelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere