*Nettavisen* Sport.

Gjelland satser med Raphaël

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Egil Gjelland tar landslagsvrakingen med knusende ro. Med Raphaël Poirée som nærmeste nabo har han uansett en habil sparringspartner.

02.05.06 12:04

- Jeg bruker ikke energi på å være verken skuffet eller bekymret. Jeg har en av verdens aller beste som nabo og treningskamerat, så kvalitetssikringen er på plass uansett, sier Gjelland til TV 2 Nettavisen. Gjelland og Poirée har som kjent funnet lykken med hver sin Skjelbred-søster - og de to familiene bor side ved side i Hålandsdalen.

Fredag ble Egil Gjelland vraket fra elitelaget i skiskyting. Selv fikk han beskjeden torsdag. Og det kom ikke som noe sjokk. Gjelland var aldri i nærheten av å kvalifisere seg til vinterens OL, etter å ha fått hele oppkjøringen spolert av sykdom.

- Fortjener plassene
- Jeg har ikke hatt noen stor sesong og var forberedt på at dette kunne skje. Jeg har full forståelse for at forbundet satser på unge løperen. Alle som er tatt ut fortjener plassene. Så kan man selvfølgelig diskutere om det er rett å tuppe ut meg etter en sesong med så mye sykdom, sier Gjelland.

Ifølge sportssjef Arne Idland kommer Gjelland til å få et tilbud fra forbundet via rekruttlaget.

- Men jeg har ikke fått så mye informasjon om hva det innebærer, poengterer Gjelland.

Sponsorjakt
Han er uansett i full gang med planleggingen av et eget opplegg fram mot VM i Anterselva til vinteren. Høydetrening i forkant er et vesentlig element, i og med at VM går i høyden.

- Jeg har gjort meg noen tanker om det. Men ingenting er spikret ennå, forteller Gjelland.

At den videre satsingen må finansieres fra egen lomme, betyr at 32-åringen må ut på sponsorjakt.

- Men jeg trenger ikke å bli rik. Det viktigste blir å få det til å gå rundt, og det skal nok gå bra, sier den tidligere stafettspesialisten.

Sykdomsfri
Gjelland har nå vært sykdomsfri siden han fjernet mandlene i slutten av januar, og er i full gang med oppkjøringen til neste sesong. Der blir åpningsrennet på Beitostølen i november et av vinterens viktigste.

- Beitostølen har alltid vært viktig, fordi resultatene der er utgangspunktet for uttak til verdenscup, poengterer Gjelland.

Landslagene i skiskyting i 2006/07 ser du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.