RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjelsten: - Jeg vil lytte til grasrota

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX (Scanpix)
Sist oppdatert:
VIKA (TV 2 Nettavisen): Bjørn Rune Gjelsten seiler opp som en av favorittene til å overta presidentvervet i Norges Idrettsforbund etter Kjell O. Kran.

- Jeg vil lytte til grasrota dersom jeg blir ny president, sier Gjelsten til TV 2 Nettavisen.

Næringslivkongen og VM-vinneren i Offshore ble tirsdag ettermiddag lansert som ny kandidat til presidentvervet i Norges Idrettsforbund (NIF).

Det er Norges Motorsportforbund som formelt vil fremme Gjelstens kandidatur for valgkomiteen i NIF.

Leder i Norges Motorsportforbund, Terje Rønning, uttrykte begeistring over at Gjelsten ønsker å stille som kandidat til toppvervet i NIF.

Positive reaksjoner
- Det er veldig hyggelig at Bjørn Rune stiller som kandidat til presidentvervet i NIF. Vi kommer til å fremme hans kandidatur for valgkomiteen, og deretter jobbe med å profilere han frem mot det ekstraordinære idrettstinget i april, sier Rønning til TV 2 Nettavisen.

HTML EMBED

Han tror Gjelsten har det som skal til for å overta etter Kjell O. Kran.

- Bjørn Rune har en solid organisasjonserfaring fra større og komplekse organisasjoner, hovedsakelig som styreformann eller ansvarlig leder, og er derfor godt kjent med snuprosesser og viderutvikling av store organisasjoner, blant annet under oppbyggingen av industrikonsernet RGI.

Terje Rønning har henvendt seg til ulike kretser og særforbund med tanke på å lodde stemningen for Gjelsten som kandidat. Responsen har i følge Rønning vært udelt positive.

- Forslaget om å la Bjørn Rune overta presidentvervet i NIF har blitt positivt mottatt ute i kretsene og særforbundene. Ingen er selvsagt på det nåværende tidspunkt villige til å gi garantier for hvem de vil gå inn for, men førsteinntrykket er at stemningen er positiv, sier Rønning.

Samlende
Leder i Klatreforbundet, Leif Landsverk, er overbevist om at Gjelsten vil være en leder som evner å holde idrettsnorge sammen.

- Vi tror at Bjørn Rune vil være en samlende kandidat for hele idrettsnorge. Han har stor organisatorisk erfaring, og en bred bakgrunn fra idretten. Han er så absolutt en ”intern” representant, i den forstand at han har en lang historie bak seg med arbeid innen idretten. Spesielt er det viktig at han har jobbet mye med barne- og ungdomsrelatert idrett, sier Landsverk

Motivert Gjelsten
Hovedpersonen selv er glad for at hans kandidatur nå blir fremmet.

- Jeg takker for tillitten og for den henvendelsen jeg har fått fra Motorsportforbundet. Jeg ble kontaktet og orientert allerede for et år siden av sterke krefter innen idretten, da det etter hvert ble klart at NIF slet organisatorisk. Jeg har blitt meget engasjert i hvordan det står til i idrettsnorge, men jeg har så absolutt ikke gått med en idrettspresident i magen det siste året, sier Bjør Rune Gjelsten.

Om vervet sier Gjelsten følgende.

- Det er en veldig spennende oppgave som krever mye av den nye kandidaten. Det er blitt sagt at den nye presidenten må ha kompetanse, tid og forankring i idretten. Om jeg har tilstrekelig kompetanse får nesten andre avgjøre. Tid har jeg nok av nå (Gjelsten har tre aktive styreverv for tiden, red.anm.), og jeg har så absolutt forankring innen idretten. Jeg har vært med i idretten på ulike nivå i en årrekke, sier Gjelsten til TV 2 Nettavisen.

Og Rønning legger til.

- Hvis ikke en person som driver aktiv idrett og er VM-vinner i sin gren er ”forankret i idretten”, så vet ikke jeg hvem som er det.

Forenkle NIF
Hva ønsker så Gjelsten å gjøre med NIF, dersom han blir valgt som ny president?

- Selvfølgelig må det foretas økonomiske snuoperasjoner, uten at jeg vil gå konkret inn på det nå. Men først og fremst er det viktig at idrettsnorge stikker fingeren i jorda og tar en skikkelig diskusjon om strukturen i norsk idrett. Organisasjonen i NIF må forenkles, og dette tror jeg mange er enige med meg i. NIF må først og fremst være en service-organisasjon som tjener klubber og lag rundt omkring i landet. Det som er avgjørende er å forstå grasrotas behov. Jeg mener bestemt at det er på grasrota at verdi-skapningen – for å bruke et næringslivsuttrykk - finner sted, sier Gjelsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere