RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjelsten frykter Oslo-havari

Sist oppdatert:
For første gang på mange år sliter Bjørn Rune Gjelsten og Spirit of Norway med tekniske problemer. Gjelsten frykter havari i Oslofjorden denne helgen.

Bjørn Rune Gjelsten starter helgens løp som utfordrer når han skal forsøke å hamle opp med All Nasser i Victory 7. Som i fjor er det disse to det står om når poengene skal deles ut i Scandinavian Grand Prix. Men i år har ikke alt gått som smør for Gjelsten. I de siste løpene har han slitt med tekniske problemer, og det frykter han også vil skje igjen.

- Båten er rask, men det er et par ting jeg ikke liker. Vi har temperaturproblemer med den nye girboksen og trykkproblemer med trimsylindrene, sa Gjelsten etter fredagens testkjøring i Oslofjorden.

Raskest, men...
Fredag var han raskest på trening, med en toppfart på 260 - 270 kilometer i timen.

Alene lover det godt før lørdagens fartsrace og søndagens Grand Prix. Verre er det altså med det tekniske i båten.

- Vi får jobbe overtid i dag og i morgen, sier Gjelsten.

- Dette er første gang på mange år vi har hatt tekniske problemer med båten. De to siste årene har vi ikke hatt noen problemer.

- Trenger poengene
Gjelsten ligger på andre plass med 40 poeng før helgens løp. Victory 7 har 44 poeng, og etter Oslo settes kursen for India og Midtøsten, som er Victory-teamets hjemmearena.

- I fjor ledet jeg, og da var det godt nok med en god plassering. I år må vi på pallen. Vi skal til India og Midtøsten snart - til løvens hule for å si det slik - og da trenger vi å ha med noen poeng, sier Gjelsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere