RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjelsten gir 20 millioner til Molde Fotballklubb

Foto: Sandblad, Mattis (VG/Scanpix)
Sist oppdatert:
Bjørn Rune Gjelsten åpner lommeboka for Solskjær.

Under en pressekonferanse på Aker Stadion kunne Molde Fotballklubb tirsdag fortelle at den norske finansmannen Bjørn Rune Gjelsten åpner lommeboka for å gi klubbens nye manager Ole Gunnar Solskjær midler til å forsterke stallen.

Summen er på hele 20 millioner kroner.

- Molde har alltid bestrebet seg på å ha orden i økonomien. Vi har alltid tenkt langsiktig. Det akter vi også å gjøre i fortsettelsen. Vi har jobbet en god tid for å styrke det økonomiske grunnlaget. Det som er nytt i dag, og en stor glede for både meg personlig og styret i MFK, er at Bjørn Rune er tilbake hos oss som en aktiv medspiller. Vi har i dag inngått en langsiktig samarbeidsavtale med tanke på spillerkjøp for Molde FK, sier styreleder Erik Berg.

Mens mange tippeligaklubber nærmest ligger med brukket rygg, slik Berg selv uttrykte det under pressekonferansen, kan Molde nå starte en storstilt sportslig satsing uten frykt for konsekvensene.

- For MFK er dette en svært stor dag som sikrer oss langt inn i framtiden hva gjelder økonomi, understreker Berg.

- Har alltid hatt orden i sysakene
Gjelsten selv ser fram til å igjen være mer aktiv rundt klubben. Han legger ikke skjul på at han er blitt veldig motivert av at Ole Gunnar Solskjær er tilbake i klubben.

- Det som alltid har appellert meg med MFK, er at klubben har hatt orden i sysakene. Det har vært få negative overraskelser. Man har alltid visst hvor pengene skal komme fra. Og dette blir et nytt løft, i og med at vi fikk tilbake Ole Gunnar. Det at han har bundet seg til Molde, er veldig motiverende for mange av oss. Kjell Inge Røkke og hans familie har vært fantastiske og langsiktige støttespillere for Molde. Det er et godt fundament i klubben. Det som er viktig med den avtalen vi nå inngår, er at vi har horisont på ting.

Gjelsten mener at det ikke er mer enn 3–4 klubber i Norge som har et naturlig inntektspotensial som er stort nok til å hevde seg i dagens eliteserie.

- Vi andre må ta noen dugnader og bidra etter beste evne. Det er struktur i klubben og derfor er det motiverende og meningsfullt å bidra. Penger alene er ikke nøkkelen til suksess, men det er et redskap. Nøkkelen vil fortsatt være god struktur i ledelsen, arbeid rundt Akerakademiet og egenrekrutteringen. Jeg tror at Ole Gunnar, ved å mikse etablerte spillere med unge og lovende, kan få til en spennende framtid og videreutvikle spillere. Får vi kvalitetsspillere inn, kan vi ta oss råd til å bruke våre unge talenter, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Ønsker aldersbalanse
Solskjær signaliserer at det ikke bare skal hentes inn unge talenter, men også spillere med mer erfaring.

- Du må alltid ha balanse i laget i forhold til alder. Det skal ikke være sånn at 18-20-åringer skal være fundamentet i et lag. Hvis det er mulig å hente inn rutinerte spillere, gir det meg også mulighet til å bruke unge spillere. Jeg kommer fra en klubb som kanskje har vært best av alle til å gi unge spillere sjansen, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Alt er som før. Bjørn er en finansieringskilde. Han stiller sine ressurser til disposisjon for klubben. Men det vil være den sportslige ledelsen i klubben som tar beslutninger om hvem som skal kjøpes, sier Erik Berg.

Gjelsten åpner riktignok pengesekken, men samtidig gjør han et forsøk på å dempe forventningene.

- Ambisjonene må være der, men vi må være realistiske i forhold til den tiden det tar å bygge noe. Vi bør prestere på øvre halvdel av tabellen. Blir det medalje, er det bonus det første året. Det er mulig dette er beskjedent i Molde, men vi må være tålmodige, mener finanskjendisen.

Ole Gunnar Solskjær legger ikke skjul på at han ikke hadde kommet til Molde om han ikke hadde fått midler til å satse.

- Da jeg hadde samtaler med MFK, var et kriterie for meg selv at det skal satses. Jeg kommer ikke hjem for å kutte og spare. Jeg kunne hatt en fin karriere i England. Spillerstallen er bra, men vi får muligheten til å hente inn spillere hvis det trengs. Det er alltid bedre å komme til en klubb som har mulighet til å satse.

- Molde FK har veldig mange medspillere. Erik nevnte NORO. Veldig få klubber har så mange lokale støttespillere. Molde har aldri brukt penger klubben ikke har. Vi har aldri levd på kreditors regning. Så lenge man har kommiterte medspillere som dekker gapet mellom inntekter og utgifter, er det forsvarlig. Vi får gjerne negative nyheter, men vi får ikke negative overraskelser.

Røkke åpner pungen
Gjelsten er som nevnt ikke alene om å spytte penger inn i romsdalsklubben. For å vinne et etterlengtet seriegull til Molde skal Kjell Inge Røkke angivelig være villig til å bruke mellom 50 til 100 millioner for å bygge opp et stjernegalleri. Styreformann Erik Berg har ikke villet kommentere tall, men har tidligere bekreftet at klubben vil gå inn med betydelige midler som skal gjøres disponibelt til Solskjær.

I tillegg representerer også Ole Gunnar Solskjær en betydelig utgiftspost. Styreformann Erik Berg har tidligere bekreftet overfor Nettavisen at han gir Ole Gunnar Solskjær en bonus på én million kroner om han tar seriegull med klubben.

- Ole Gunnar har en grunnlønn på 2,4 millioner kroner, men vil få ytterligere en million kroner om han tar seriegullet. Tar han både serie- og cupgull og vil det bli enda mer.

Les mer: Får millioner i gullbonus

Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten har i løpet av årenes løp trolig passert 300 millioner kroner i bidrag til Molde, hvis man regner inn ny stadion og de årlige bidragene. Ingen andre «rike» onkler i Norge har vært i nærheten.

Det var også denne duoen som i sin tid solgte Solskjær til Manchester United, i det som den gang ble vurdert som en kjempehandel. I ettertid har det vist seg som et av tidenes beste kjøp for den engelske storklubben (Noe som også er poenget i Solskjær-sangen til lagets supportere).

Les saker om Solskjærs hjemkomst:
Solskjær får all makt
– I en liga over Northug
Derfor ville Solskjær hjem til Norge
Takket nei til Solskjær

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere