*Nettavisen* Sport.

Gjenoppstandelsen

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

VESTLANDSHALLEN (TV 2 Nettavisen): Dylan Macallister vant hele Bergens hjerter etter to mål og storspill i hjemmedebuten mot Molde i fjor. Så gikk han i glemselen – frem til torsdag kveld.

18.02.05 09:16

BRANN – ODENSE 2-1: Det hersket nærmest Beckham-hysteri rundt Dylan Macallister etter praktdebuten på hjemmebane mot Molde i fjor. Foran 18.000 tilskuere scoret australieren to mål i 3-0-seieren med sine foreldre på tribunen.

Bergen var i ellevill Macallister-rus. Men den varte bare i én kamp. Etter det, ble det stille rundt det hele det fotball-gale Bergen trodde var Branns nye spissfunn.

I glemmeboken
Macallister ble plassert på benken og på tribunen resten av sesongen, og gikk i glemselen.

- Selg ham, lød Brann-fansen dom etter at rødtrøyene avsluttet fjorårsesongen med seier over Lyn i cupfinalen og bronseplass i serien – uten Macallister i en sentral rolle.

Men etter torsdagens 2-1-seier over Odense i Royal League, hersker det på nytt Macallister-rus i Bergen. Den 22 år gamle spissen scoret begge målene for Brann, og sørget omtrent på egenhånd for at klubben fra vestlandets hovedstad nå har én fot i sluttspillet i Royal League.

- Etter debuten min mot Molde i fjor, var jeg utrolig høyt oppe. Men så gikk det gradvis nedover. Jeg ble deprimert, hadde hjemlengsel og gledet meg ikke lenger til å gå på trening, sier MacAllister til TV 2 Nettavisen.

Mons tok en Sir Alex
Mons Ivar Mjelde skjønte at Macallister slet. Brann-treneren gjorde som Sir Alex Ferguson er kjent for å gjøre med blant Cristiano Ronaldo og andre unggutter:

Han sendte Macallister til hjemlandet på ferie ved sesongslutt i fjor.

Dylan kom tilbake som en ny mann.

- Jeg forstod at alt ikke var som det skulle være med Dylan. Derfor sendte jeg ham hjem på ferie til Australia i to og en halv måned. Det ser ut som det har hjulpet, forteller Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Ny giv
Dylan Macallister innrømmer at ferien i hjemlandet var akkurat det han trengte for å få en ny giv.

- Det var utrolig herlig å komme seg hjem. For første gang i mitt liv flyttet jeg for meg selv – til en ny klubb der jeg ikke kjente noen. Jeg ante ikke hva jeg gikk til, og slet fælt. Savnet av familien min og vennene mine i Australia var enormt, sier MacAllister.

Han fortsetter:

- Jeg trengte bare tre uker med surfing, venner og familie i Australia før jeg ønsket meg tilbake til Brann igjen. Nå gleder jeg igjen til å gå på trening, og vil gi alt for Brann i hver kamp.

Mot Odense i Royal League var Dylan Macallister tilbake i toppslag. Kun uflaks gjorde at den unge spissen ikke scoret mer enn to mål.

- Utrolig deilig
Det første målet satte han kontant inn med bredsiden etter bare fire minutters spill. Drøye 25 minutter senere headet han inn 2-0-ledelse for Brann. Da gjorde det liksom ingenting at Chris Sørensen reduserte for gjestene i det 83. spilleminutt.

Dagens mann i Vestlandshallen var allerede kåret. To minutter før slutt ble MacAllister byttet ut til ellevill jubel fra 3500 tilskuere i Vestlandshallen. Funnet fra Australia var tilbake.

- Det føltes utrolig deilig å kunne avgjøre denne kampen. Det føles akkurat like herlig som da jeg scoret to mål mot Molde, stråler Macallister.

Kunne blitt solgt
Men spissen kunne fort ha forsvunnet fra Brann i løpet av fjorårsesongen. Branns sportslige leder Per-Ove Ludvigsen innrømmer at det tikket inn ulike henvendelser på australieren.

- Vi fikk en del løse henvendelser på ham, men på grunn av skadesituasjonen var det ikke aktuelt for oss å selge ham eller å låne ham ut. Etter praktkampen i dag, er det i hvert fall ikke aktuelt, opplyser Ludvigsen til TV 2 Nettavisen.

Trives i Bergen
Hovedpersonen selv sier at han var inne på tanken på klubbskifte da han slet som verst i fjor. Nå er imidlertid de planene lagt på is.

- For øyeblikket vil jeg overhodet ikke tenke på å skifte klubb. Jeg liker meg i byen, har kjæresten min her, og gode lagkamerater. Fremover vil jeg kun gjøre mitt ytterste for å vise at jeg er verdig en plass i startoppstillingen og gjøre mitt beste for Brann, sier Macallister.

Han vet likevel at det kan bli tøft å få starte hver kamp også kommende sesong. 22-åringen kjemper om spissplassen i Brann mot sterke navn som Bengt Sæternes, Charlie Miller og Robbie Winters.

- Jeg vet det blir tøft, men jeg vet også at jeg kan ta opp kampen mot dem. Jeg har andre kvaliteter enn dem, sier Macallister og sikter spesielt til hodespillet.

Drømmer om Spania
For Macallister legger ikke skjul på at han har ambisjoner som fotballspiller. Drømmen er å bli proff på kontinentet.

- Men jeg vil ikke til England. Som liten, har jeg alltid drømt om å spille i spansk fotball, eller tysk fotball. Og det er også målet mitt. Gjør jeg det bra for Brann, kan jeg få sjansen, sier Macallister.

Tilbake fra glemselen. Så spørs det, om det blir for godt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.