Det er få fjell som skremmer syklister like mye som Alto de L'Angliru. Neste år skal monsterfjellet avgjøre Vuelta a España.

Det er den spanske avisen El Comercio som melder at fjellet blitt lagt på den nest siste etappen i det spanske etapperittet neste år. Dermed overtar den plassen Bola del Mundo hadde i årets ritt.

Brutal stigning
Den 12,5 kilometer lange stigningen, som har partier hvor det er så bratt som 23,5 prosent, har stått på Vuelta a España-programmet fem ganger tidligere.

Første gang syklistene tok seg opp fjellet var i 1999. Da var det Chava Jimenez som var først over toppen. Senere har sterke klatrere som Gilberto Simoni, Roberto Heras og Alberto Contador vært raskest opp.

Fjellet ble senest brukt i 2011-utgaven av rittet, da spanske Juan Jose Cobo noe overraskende utnyttet bakken til å sette Chris Froome, Bradley Wiggins og de andre konkurrentene på plass.

Starter på flytebrygge
El Comercio forteller at også den tredje siste etappen i vueltaen vil bli kjørt i Austrias-regionen. Prisen for å få de to etappene til regionen skal ifølge avisen ligge på en knapp million norske kroner.

Selv om løypen til det spanske etapperittet ikke er offentliggjort ennå har det allerede lekket flere detaljer om hvordan rittet vil se ut neste år.

Det er klart at starten går i Galicia-regionen. Den første etappen blir en lagtempo, hvor rytterne skal starte på en spesialdesignet rampe ute i et av elveløpene.

Den første etappen skal ha målgang i Sanxenxo, mens det allerede på den andre etappen blir et møte med motbakkene, da en 1,6 kilometer lang stigning opp til mål i Vilenova vil utfordre sammenlagtkanonene.