RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Gjerrige Lillestrøm for gavmilde

Sist oppdatert:
Tom Nordlie mener Lillestrøm har en klar arbeidsoppgave i tiden fremover.

LILLESTRØM (Nettavisen) I fjor var Lillestrøm laget som slapp inn færrest mål i Tippeligaen. I treningskampene har de fortsatt en god defensiv jobb, men har ifølge trener Tom Nordlie sluppet inn for lette mål. Fredag slapp de inn to mot Stabæk.

-For dårlig
- Nå har vi sluppet inn fire mål på fire målsjanser fra motstanderen. Det er for dårlig. Der må vi bli bedre. Men samtidig er jeg fornøyd med at motstanderne kommer til så få sjanser, sier Nordlie til Nettavisen.

I år har Lillestrøm investert i to meritterte fotballspillere med lang fartstid både fra Tippeligaen og internasjonalt, som skal demme opp for motstanderne. Steinar Pedersen og Vidar Riseth har spilt seg inn i forsvaret i de to første treningskampene.

Steinar Pedersen fikk også en drømmestart da han scoret to mål i debuten mot HamKam i januar.

Ledertyper
- I Vidar og Steinar har vi fått erfarne ledertyper i laget. De blir viktige spillere. De er vant til at det koker, sier Nordlie.

Ifølge Nordlie har den tidligere Rosenborg-kjempen Vidar Riseth funnet seg meget godt til rette i spillergruppa, og bevist at han er ledertypen de så etter.

- Vidar tok ordet fra første stund. Han har i likhet med meg fått et stempel som ikke er bra. Men han er helt annerledes enn det. Han er smart og ydmyk spiller som har både Champions League og landslaget.

Lillestrøm har en omfattende skadesituasjon på grunn av at mange spillere valgte å operere skadene rett etter sesongslutt.

Til gårsdagens kamp var følgende spillere utilgjengelige på grunn av skader: Arild Sundgot, Marius Johnsen, Pål Strand, Markus Kiesenebner, Eirik Bertheussen, Bjørn Helge Riise og Jon Midttun Lie.

- Jeg håper vi fort kan få de spillerne tilbake slik at vi får konkurranse om plassene i laget. Slik at det kan gi oss en dimensjon ekstra, sier Nordlie.

Samtidig som Lillestrøm var det gjerrigste laget i Tippeligaen fikk laget et stempel som kortsamlere. Nordlie ønsker ikke at kortsamlingen skal avgjøre for Lillestrøm igjen.

Kort avgjorde
- Vi fokuserer på det vi kan bli bedre på. Kortene kommer på grunn av hvordan vi takler og hvordan vi forflytter laget. Slik jeg ser det fikk vi tre dumme røde kort. Vi har fokus på at det ikke skal skje igjen. I fjor ble det så mye skriverier om kortene Frode Kippe pådro seg, at han begynte å pådra seg kort fordi han ble forsiktig, sier Nordlie.

Han er fortsatt klar på at de sølte bort en medalje i serien i fjor på grunn av kort og skader.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere