Gå til sidens hovedinnhold

Gjert hisset seg opp i OL-landsbyen: - Har fått beskjed om å respektere reglene

Gjert Ingebrigtsen var alt annen fornøyd da OL-arrangøren stengte treningsbanen lørdag kveld.

TOKYO (Nettavisen): Jakob, Filip og Gjert Ingebrigtsen er på plass i OL-byen Tokyo og holdt søndag morgen lokal tid pressekonferanse før forsøksheatet på 1500 meter.

Der kom det fram at pappa Gjert Ingebrigtsen allerede har hatt sine utfordringer med logistikken i Tokyo.

Han forteller at Ingebrigtsen-familien ikke liker å vente, og ifølge sønnene skal treneren allerede ha irritert seg over at det går litt tregt under OL.

Les også: Program for sommer-OL 2021

- Noen japanere har fått kjørt seg

Mesterskapet i Tokyo er blant annet sterkt preget av strenge smittevernregler og regler som ikke er tilbøyelige.

- Det er noen japanere som har fått kjørt seg, sier Filip Ingebrigtsen og ler.

Gjert selv påpeker at ting ofte ikke går fort nok etter deres syn, og forteller at de allerede har rukket å få en ripe i lakken.

Les også: Skandalescener i OL: - Det er helt utrolig

Den kom da de skulle gjennomføre en kveldsøkt i OL-landsbyen lørdag.

- De stengte treningsbanen da klokken var 20.00, så da hisset jeg meg fryktelig opp. Da gikk det til topps i et eller annet system, før det deretter gikk over i det norske systemet, og så fikk jeg en melding fra det norske systemet hvor jeg fikk beskjed om å backe ut. Om det ble en ripe i lakken vet jeg ikke, men vi har i hvert fall fått beskjed om å respektere gjeldende regler, avslører han.

Gjert: - Det har ikke hjulpet

Jakob påpeker at arrangøren kanskje burde lagt til rette for at utøvere skal få trene, men forteller på sin side at han og Filip nyter godt av at Gjert tar seg av alle mulige hindringer på veien.

-Det er litt nice for oss, for én ting er å ha Gjert i mot seg, og det er ikke alltid så gøy. Men det er veldig godt å ha ham på laget. Om vi synes bussen kommer litt sent eller det er noe ventetid, er det bare å legge inn en liten setning der vi later som noe er veldig dritt, og da springer jo han og skal ta noen. Det er konge for oss, da kan vi være laidback og fokusere på det vi skal, sier yngstemann av brødrene.

Gjert selv innrømmer imidlertid at utblåsningene hans sjelden bærer frukter - heller ikke i OL så langt.

- Ingenting av det vi har hisset oss opp over har hjulpet noe som helst, så det er ren underholdning. Jeg må slutte med det, for jeg bruker bare masse energi på det.