Gå til sidens hovedinnhold

Gjert Ingebrigtsen om den brutale lærepengen: - En stjernesmell

For seks år siden gjorde Gjert Ingebrigtsen en vurdering som fikk konsekvenser. Den tabben kommer han aldri til å gjøre igjen.

TOKYO (Nettavisen): Han er klar på at hans gutter, Filip og Jakob Ingebrigtsen, skal være maksimalt forberedt før de skal i aksjon i OL.

De norske løperne har i lengre tid ladet opp til lekene i Tokyo og har både oppholdt seg i høyden i Sveits og senere hatt precamp i Fukuoka inn mot OL.

På en pressekonferanse i den japanske hovedstaden forteller Gjert Ingebrigtsen at opplegget har vært skreddersydd for at guttene skal takle forholdene i Tokyo.

LES OGSÅ: Gjert hisset seg opp i OL-landsbyen: - Har fått beskjed om å respektere reglene

I OL-byen er det varmt, samtidig som det også er en stor tidsforskjell fra den Ingebrigtsen-brødrene er vant til i Norge. I tillegg kan høydeforholdene spille inn.

Brutal lærepenge

Trener Gjert vet godt hvordan dette kan slå ut, og har bommet grovt tidligere.

- Vi har gått på en stjernesmell når det gjelder kombinasjonen av høyde, klima og jetlag. Det er en tricky sak, så vi har gått på noen smeller, sier han til Nettavisen.

Han sikter spesielt til VM i Beijing i 2015. Da sto en skuffet og sjokkert Henrik Ingebrigtsen foran TV-kameraene og ga et brutalt ærlig intervju. Det ble nemlig en dundrende Ingebrigtsen-fiasko i Beijing og Henrik røk i forsøksheatet.

- Det var på hodet og ræva ut. Jeg dreit meg loddrett ut, sa han til TV2.

LES OGSÅ: «Alle» stjernene ville snakke om Norge-grepet etter kampen: - Gjør meg utrolig stolt

Pappa Ingebrigtsen har tidligere forklart at han undervurderte forholdene voldsomt, men sier nå at han har lært av mye av det som skjedde for seks år siden.

- Vi skal respektere de forskjellige forholdene i kombinasjon. Det har vi gjort nå og tatt hensyn til høyde, varme og tidssonen, sier Gjert Ingebrigtsen.

- Jeg føler vi har gjort alt vi skal for å møte forholdene, sier han videre.

- Har erfaring med varme

Filip Ingebrigtsen forteller at det ikke utelukkende er varmen som kan skape trøbbel for de to brødrene i Tokyo. Den har de, ifølge ham, god kontroll på.

LES OGSÅ: Italiensk stortalent offer for teknisk feil i kvalifiseringen: - Gjør at man stiller spørsmål

- Det har vært mye snakk om akklimatisering og vi har gjort de vanlige tiltakene. Det er varmt i Europa også og vi har erfaring fra å løpe i Europa, sier han til Nettavisen.

- Vi har litt erfaring med det. Derfor vet vi hvordan vi responderer på varmen og vet hva som skal til for å være forberedt. Vi har trent i varmen og oppholdt oss i varmen.

Det viktigste de gjorde i Fukuoka, var å bli vant til den nye tidssonen.

- Vi har vært her nede i litt over en uke for å akklimatisere oss til tidssonen. Jeg tror det er minst like viktig å ta hensyn til, som varmen, sier Filip.

Jakob: - Ventet lenge på dette

Begge de to Ingebrigtsen-brødrene skal konkurrere på 1500 meter under Tokyo-OL. Jakob Ingebrigtsen regnes som en gullkandidat på distansen.

LES OGSÅ: Norges grep i Tokyo-varmen: - Uvurderlig

- Jeg er glad for å være her. Jeg har ventet lenge på å delta her i Tokyo, i hvert fall siden det ble utsatt. Jeg føler forberedelsene har gått bra, bortsett fra at jeg ble syk samme uke som Bislett Games, sier den yngste av de to brødrene.

- Jeg tapte et løp der og har ikke fått konkurrert så mye som jeg skulle gjort, men jeg føler meg klar og gleder meg til å komme i gang. Formen skal være bra.

Filip: - Håper jeg har hevet meg

Storebror Filip har heller ikke hatt noen optimal oppladning i OL-sesongen og har slitt en del med sykdom i år. Etter Bislett Games fortalte han til Nettavisen at pappa Gjert hadde vært frustrert over at de ikke fant ut hva som var galt.

Nå ser 28-åringen imidlertid ut til å være mer i rute.

LES OGSÅ: Bildene av Jevgenij Trefilov på tribunen i OL vekker oppsikt: - Det er utrolig

- Jeg er glad for å være i OL og føler meg fit for fight. Sesongen har ikke vært veldig innholdsrik, men jeg fikk dyttet inn et par løp før OL, sier han.

- Nå må jeg bygge videre på det. Jeg håper jeg har hevet meg de nødvendige hakkene for å komme til finalen og kjempe om medaljer, sier Filip.

Jakob Ingebrigtsen deltar i sitt første OL, mens storebror Filip også var med under OL i Rio for fem år siden. Det endte med at han ble disket i forsøksheatet.