Gjør comeback om en uke

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Riccardo Riccò er UCI-registrert syklist og tilbake for alvor.

07.06.11 19:34

Sagaen om Riccardo Riccò har vært lang etter at han ble tatt for doping under Tour de France i 2008. procycling.no har plukket ut noen av sakene Riccò har vært innblandet i siden han og hans daværende Saunier Duval-kompis Leonardo Piepoli gikk i dopingfella i 2008.

Etter denne samlingen med Riccò-nytt følger historien om hvordan italieneren avslo et tilbud fra Amore & Vita før han ble enig med et kroatisk lag om sitt comeback.

HER ER RICCÒ-SAGAEN:
Han er tilbake
Riccò på vei til «norsk» lag
- Kan ikke drive med idrett uten å jukse
Mer død enn levende
Riccò legger opp
Suspenderer Riccò
- Undersøkelsene bekrefter bloddoping
Utførte blodoverføring hjemme
- Kobraen er død
- Jeg kommer tilbake
Piepoli og Riccò fikk sparken
Også Riccò en juksemaker

Selv om han ved flere anledninger har uttalt at hans karriere som syklist er ferdig, er det ingen som kan stoppe han når han med sitt nye lag Meridiana-Kamen gjør comeback i Serbia rundt om en uke.

- Riccò er en fin fyr som vil gjenreise karrieren sin og sykle igjen, sier Antonio Giallorenzo til cyclingnews. Giallorenzo er sjef i Riccòs nye lag. Meridiana Kamen er et kroatisk lag på samme nivå som de norske lagene Joker Merida, Sparebanken Vest-Ridley og Plussbank Cervélo. Laget består i hovedsak av kroatiske og italienske syklister, hvorav Riccò utvilsomt har den mest imponerende merittlisten.

- Jeg har tilbrakt tid med han nylig, og han er ikke den djevelen som alle påstår. Han har fjeset til en engel, alltid vennlig og oppfører seg godt. Vi håper han kan hjelpe oss å utvikle laget, fortsetter Giallorenzo.

Riccò har ikke kjørt ritt siden januar, da han ble syvendemann i GP Cycliste La Marseillaise. Hvis alt går etter Meridiana-Kamens planer er det duket for comeback 13. juni, da laget startet Serbia rundt.

Brøt kontakten med Amore & Vita
Riccò henvendte seg opprinnelig til Kristian Forbord og Bersvenn Støens Amore & Vita. Ifølge Amore & Vita-sjef Cristian Fanini opprettet Riccò sammen med sin personlige massør og presseagent kontakt med laget. Den tidligere Vacansoleil-rytteren skal ha fortalt at sykkelverdenens oppfatning av han som en seriedoper var feil, han var egentlig bare et offer for et virus.

Fanini avtalte så et møte med Riccò.

- Han fortalte at han ikke sa noe til legen om blodoverføringer og at legen bare var ute etter publisitet. Han sa han var ren og ville gjøre comeback. Vi bestemte at det ikke var vår jobb å dømme han - myndigheten ville gjøre det - og vi ville gi han en ny sjanse, men han måtte bevise at han var ren. Han sa at verden så på han som en doper og han var klar for å ta en sjanse med oss og vise at han var ren og glad for å komme tilbake med oss, forteller Fanini til velonation.

Amore & Vita-leiren fremstilte krav om at 27-åringen måtte stoppe å jobbe med sine tidligere kolleger, bo i et av lagets hus slik at lagledelsen kunne overvåke han og snakke med myndighetene om hans tidliger dopingaktiviteter.

På et møte fire dager etter disse kravene ble fremstilt skulle Riccò skrive under på kontrakten med Faninis lag. Amore & Vita hadde sykler, klær og en treningsleir på Sicilia klar for italieneren.

- Så forsvant han. Vi fikk hverken kontakt med han eller agenten hans. Etter en stund ringte han og sa han trengte mer tid. Vi satt en frist på 48 timer for hans avgjørelse, han svarte hverken på meldinger eller telefon. Da vi hørte at han hadde signert for det kroatiske laget følte vi oss lurt, avslutter Fanini.

PROCYCLING.NOS INTERVJU MED FANINI: - 90 prosent av rytterne doper seg

Foto: Jarle Fredagsvik

Mottok hatmail
- Vi har mottatt noen fæle e-poster, men vi har også fått støtte fra mennesker som vil se Riccò gjøre comeback og bli behandlet som alle andre. Jeg mener han vil gjøre et ærlig comeback, sier Giallorenzo, Riccòs nye teamsjef.

Ifølge Giallorenzo har Riccò en attraktiv rytter. Etter signeringen er laget blitt kontaktet av land fra flere nasjoner angående deltagelse i ritt.

- I øyeblikket er ikke Riccò funnet skyldig i noe som helst og har dermed slik som alle andre ryttere rett til å kjøre ritt. UCI har gitt han lisens og han vil kjøre Serbia rundt. Etter det kjører han antageligvis Trofeo Matteotti i Italia og andre ritt. Vi er blitt kontaktet av arrangører i Tyskland, Frankrike og Portugal som alle vil ha Riccò i deres ritt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag