Gå til sidens hovedinnhold

- Gjør ikke slike feil under Bruyneel

Eddy Merckx har ikke mistet troen på Andy Schleck.

Som 22-åring slo Andy Schleck virkelig igjennom på den internasjonale sykkelscenen.

Luxembourgeren ble da nummer to i Giro d’Italia og vant ungdomstrøyen i samme ritt.

Tidenes syklist, Eddy Merckx, vil helst at den nå 26 år gamle rytteren vender hjem til der det hele begynte.

- Giroen burde være det første, men da må han virkelig satse på det. Han kan vinne det, men det virker ikke som han har lyst, uttaler Merkcx i et intervju med La Gazzetta dello Sport.

2 + 2 + 2 = ?
Den store belgieren vant selv det aller mest man kan drømme om som syklist. Og han vant rittene mange ganger. Seiersmaskinen tok like greit med seg fem sammenlagttriumfer fra både giroen og Tour de France.

Når han blir spurt om Schleck, viser det seg at Eddy ser ham for seg på toppen av podiet igjen innen rimelig tid.

Les også: Bruyneel jakter sin tiende tourtriumf

Den yngste schleckbroren har tre strake andreplasser i Tour de France, og ble utmanøvrert av Cadel Evans i en sesong da Alberto Contador hadde nok av andre ting å tenke på.

- Burde spart kreftene
Merkcx mener taktiske feilmanøvrer må ta hovedskylden for at Leopard-rytteren ikke lyktes i sommer.

- Andy bør også sykle Tour de France, og ikke dra dit med mål om nok en andreplass, mener Merckx.

- Med Bruyneel ved sin side, kommer han ikke til å gjøre taktiske feil som gjorde at han tapte årets ritt. For eksempel da han tok opp jakten på Contador på Galibier, i stedet for å satse alt på Alpe d’Huez, påpeker belgieren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andy endte opp med å vinne etappen mot Galibier og tok verdifulle minutter på både Evans (2:15) og Contador (3:50), men maktet ikke å følge opp de neste to dagene og tapte som ventet flere minutter til Evans under tempoetappen.

Operasjon tempo
Neste år får Schleck-brødrene altså kunnskapen til Johan Bruyneel å spille på i gigantlaget Team RadioShack-Nissan-Trek. Den belgiske generalmanageren vet allerede hva som må terpes på dersom både Evans og Contador (for ikke snakke om Bradley Wiggins) skal settes på plass i løpet av tre hektiske sommeruker.

- Med nesten 100 kilometer tempo, uten lagtempo og ikke mange store fjellavslutninger, er det en veldig annerledes tour. Vi har et veldig sterkt lag og skal gjøre rittet tøft, slik at vi ankommer tempoetappene med et godt utgangspunkt, har Bruyneel allerede uttalt.

- Når man vet hva som skjedde under den siste tempoen i forrige utgave av rittet, og hvor mange tempokilometer det er neste år, tror jeg vi kommer til å se forbedringer hos Andy Schleck. Tempoferdighetene hans er et av våre store fokusområder.

En ny Pouldior?
Ikke alle har like stor tro på luxembourgeren. Kritiske røster har allerede begynt å dra sammenligninger mellom yngstebror Schleck og Raymond Pouldior.

Franskmannen var en strålende rytter, men maktet ikke å vinne annet enn 1964-utgaven av Vuelta a España (blant de tre store).

Derimot plukket han med seg tre andreplasser og fem tredjeplasser i Tour de France-sammenheng.

Jacques Anquetil vant det franske etapperittet fire ganger på rad mellom 1961 og 1964, men da hans æra opphørte, bidro skader og inntredenen til en viss Merckx til at Pouldior ikke maktet å oppfylle sin livsdrøm.

Hyller Evans
Meckx nevner ikke Pouldior selv i intervjuet med La Gazzetta, men avslutningsvis koster han på seg å skryte av Cadel Evans som hentet med seg «årets bøtte» hjem til Australia.

- Seieren til Cadel i touren var belønning til dem som forstår seg på sykkel, både via treningsresultater, offer, seriøsitet, renhet og utholdenhet, mener Merckx.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken