Gå til sidens hovedinnhold

- Gjør jeg ett dårlig skirenn, er jeg ute

Chris André Jespersen tror han har en vanskeligere vei til OL enn sine landslagskolleger.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Det var ingen blid Chris André Jespersen, som ble vraket til VM i Val di Fiemme forrige sesong.

Men 11 måneder senere har tonen fått en annen klang. Det er likevel ingen tvil om at en OL-deltakelse henger høyt, for mannen som ble nummer åtte i Kuusamo forrige helg.

Denne helgen er det klart for 15 kilometer klassisk på Lillehammer – en etappe Jespersen gjerne går i OL.

Men 30-åringen vet at han må prestere om det skal bli en mulighet. Jespersen tror nemlig han har en vanskeligere vei til Sotsji enn sine norske landslagskolleger.

- Det er nok vanskeligere for meg å spisse formen til OL. Men folk som er på landslaget må også prestere. De kan ikke bare ikke prestere og så komme med. De må prestere før eller siden de og, sier Jespersen til Nettavisen.

- Chris er god på sitt beste
Langrennssjef Åge Skinstad erkjenner at noen av de andre langrennsløperne har en fordel av å ha prestert i mesterskap tidligere med tanke på et OL-uttak.

- Det eneste minuset han har i forhold til de andre, er at mange av de andre har prestert i mesterskap. Sjur, Tord Asle, Martin og Eldar, som har medaljer i mesterskap, de har en liten fordel med det, sier Skinstad til Nettavisen.

Langrennssjefen er derimot klar på at han håper Jespersen er i form til OL.

- Etter åpningshelgen har han vært en av de beste norske løperne. Vi tar ut OL-laget på bakgrunn av resultatene som oppnås. Han har åpnet veldig bra. Vi håper inderlig at han fortsetter på samme måten, fordi vi vil ha et så godt som mulig lag til OL.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Når Chris er i toppform, og i sine beste øyeblikk, er Chris god nok for et norsk OL-lag. Men han må være det. Og det håper vi at han blir. Chris er god på sitt beste, sier Skinstad.

- Tenker lite på OL
Mannen fra fjordlandskapet i Hordaland sier derimot at han ikke kan tenke for mye på OL ennå.

- Jeg tenker egentlig veldig lite på det. Jeg vet at jeg må prestere hver helg. Gjør jeg ett dårlig skirenn, er jeg ute. Jeg har ikke råd til å tenke så langt fram i tid.

- Jeg må bruke de første verdenscuprundene til å gå meg inn, og hvis det går bra, kan jeg begynne å tenke litt lenger frem, sier Jespersen.

Forrige sesong var det en sint Chris Jespersen som ble vraket til VM.

Til TV 2 kom han med følgende melding da VM-uttaket ble kjent:

- Det er en kompisgjeng som reiser. Jeg synes det er flere som fortjener en fair sjanse til å komme til VM, og hvis Petter Eliassen eller Tord Asle Gjerdalen går 15 kilometer skøyting i VM, så gidder jeg ikke se på, sa Jespersen.

- Fyrer på alle plugger
I dag kan det virke som 30-åringen angrer noe på utbruddet.

- Jeg mente selv at jeg burde vært med. Så fikk jeg beskjeden om at jeg ikke var med, og så fikk jeg en mikrofon opp i ansiktet. Jeg har vel en tendens til å fyre på alle plugger uten å tenke meg om. Jeg var uenig, men det var glemt uken etterpå. Jeg er ikke langsint. Jeg har egentlig et veldig godt forhold til både trenerne og Skiforbundet, sier Jespersen.

Nå håper han å gjennomføre nok et imponerende verdenscuprenn, men 30-åringen er ikke sikker på om løypene på Lillehammer passer ham.

- Jeg håper å kjempe i toppen også denne helgen. Det blir helt forskjellige løyper fra tidligere. De er kanskje litt vel tøffe, vi får se. Jeg har uansett lyst til å gjøre det så godt jeg kan. Jeg blir skuffet hvis jeg ikke blir topp ti, sier Jespersen.

- Kan overraske
Langrennssjefen tror Jespersen kan overraske.

- Hadde det vært i fjor, så ville jeg sagt at dette ikke var hans distanse, men han gikk utrolig bra på klassisk 10 kilometer i Kuusamo, sier Skinstad.

- Slik jeg kjenner til Chris og treningen hans, så hadde han nok likt at det var bedre partier i løypa hvor han kunne ha gått dobbelttak. Likevel tror jeg Chris er i stand til å overraske, og kan godt være oppe på et ensifret plasseringstall, forteller Skinstad.

Lørdagens 15 kilometer på Lillehammer starter klokken 13.00.

Kommentarer til denne saken