RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør alt for Bruyneel-samarbeid

Foto: AM (tdwsport.com)
Aleksandr Pljuskin går fra Katjusja til rekrutteringslag for å få jobbe med Johan Buryneel.

Den regjerende moldovske mesteren Aleksandr Pljuskin har kjørt i det russiske Katjusja-laget i to år etter å ha startet karrieren i det franske AG2R-laget. Etter å ha vært ansett som stor talent som ung har 24-åringen stagnert i det russiske storlaget.

Pljuskin har medaljer av edleste valør fra internasjonale mesterskap på både bane og landevei. I 2007 vant han U23-utgaven av Flandern rundt og havnet med det i eksklusivt selskap med blant annet Sky-klare Salvatore Puccio og stortalenter som Marko Kump og Jan Ghyselinck.

Etter å ha kjørt på sykkelsportens ypperste nivå i fire år melder han overgang til RadioShack-Nissans rekrutteringslag. Moldoveren blir eldstemann og kaptein på laget som skal kjøre på kontinentalnivå.

- Jeg ville jobbe med Johan Bruyneel, forteller Pljuskin til det franske sykkelnettstedet velochrono .

- Det er et steg tilbake, men det er for å ta et stort fremover i nær fremtid.

24-åringen blir lagkamerat med Eugenio Alafaci, Giorgio Brambilla (Italia), Jesus Ezquerra (Spania), Oliver Hofstetter (Sveits), Bob Jungels, Alex Kirsch, Pit Schlechter, Joel Zangerle (Luxemburg), Julian Kern (Tyskland) og Fabio Slivestre (Portugal).

Bob Jungels anses som Luxemburgs største sykkeltalent siden Schleck-brødrene og har levert strålende resultater på juniornivå. Sammen med Pljuskin er han den største stjernen i Johan Bruyneels rekrutteringslag.

- Bob og Aleksandr er absolutt ryttere med lyse utsikter og jeg ser virkelig frem til å jobbe tett med dem, sier sjefen i rekrutteringslaget, Adriano Baffi, til velonews .

Baffi har vært en del av Leopard-prosjektet siden oppstarten og blir neste sesong sjef for rekrutteringslaget. Baffi er en tidligere topprytter med fortid i blant annet Mapei-laget og US Postal. På 80- og 90-tallet vant han etapper i både Giro d’Italia og Vuelta a España.

- Aleksandr vil være vår «road captain» (samme rolle som Kurt Asle Arvesen hadde som aktiv i Team Sky og Saxo Bank, vår anm.) og har stor erfaring allerede. Bob vil få mulighet til å vokse i form av både utholdenhet og erfaring, fortsetter Baffi.

Jungels har gull i både europa- og verdensmesterskapet i juniorklassen. I sin første sesong som senior ble han tredjemann på hjemmebane i Flèche du Sud og tok sølv i U23-EM på tempo. Jungels suste inn 2 sekunder foran vår egen Vegard Stake Laengen, som tok bronsen.

Pljuskin hadde tilsvarende resultater som junior, men har ikke klart å videreføre dette til en suksessfull karriere som senior. Gjennom rekrutteringslaget vil han forsøke å komme inn i varmen i RadioShack-Nissan-laget til Johan Bruyneel.

- Jeg skulle gå til dette laget (RadioShack, vår anm.), men etter fusjonen måtte jeg ta til takke med kontinentallaget. Avtalen går ut på at jeg må vise meg verdig gjennom sesong og gå til WorldTour-laget i august, forteller Pljuskin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere