RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør ikke annet enn å vinne

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Ramstad Odin har vunnet åtte strake løp i karrieren og vinner igjen fredag. Sjekk våre V65-tips.

Sportspills meny fredag:
V5 Jarlsberg: Storutbetaling på gang?

Oddstips: Tysk dobbel til over fire ganger pengene

Det er full fyr i trav-Norge fredag der det skal avvikles Norgesmesterskap for damer på Jarlsberg og det skal kjøres V65 på Biri. Damene kjører fire løp på Jarlsberg før norgesmesteren er kåret og samtlige fire løp er innenfor en ualminnelig vrien V5. På Biri ser det noe mer overkommelig ut og bankeren synes veldig klar.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Det er foreløpig ingen grunn til å spekulere i at 2 Ramstad Odin går på et nederlag. Han kommer ut i V65-4 og møter riktignok bedre hester enn noengang. Men foreløpig har Geir Vegard Gundersens Derby-håp mer eller mindre kommet alene til mål hver eneste gang, og det ser også ut som det har vært godt med krefter spart hver eneste gang. Han var knallgod V75-vinner tredje sist på Momarken, fulgte opp med en råsterk seier på Jarlsberg kun seks dager etterpå og vant helt ukjørt i et lunsjløp på Drammen sist.

Ramstad Odin er travsikker, sterk, speedig og utstråler voldsom vinnervilje og da bankerspiller vi igjen. Og er rimelig overbeviste om at hesten forblir ubeseiret også etter fredagens løp og tar sin niende strake seier.
Rangering V65-4: A: 2 B: 1-9-3 C: 4-10-6-5-7-8 D: 11

V65-1 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Treårige 2 Søreng Spika har vist seg som en klar plussvariant sålangt, selv om hun galopperte seg bort sist. Tok to flotte tetseire før det, og her kan det ligge an til tetposisjon igjen. Møter imidlertid eldre hester denne fredagen og det er alltid et uromoment. Men førstevalget synes vi er berettiget.

Så er det to krabater som vi varslet negativt for sist, 7 Tyri Knekten Jr. og 10 Bork Faksen. Sist var det altså sprint og det falt ikke i smak hos noen av dem. Men begge er klart bedre på full vei, og feilfritt kan de nok gi favoritten kamp. 6 Vald var svært tapper utenpå gode Gurifax tredje sist, i de to siste startene har ikke Vald vært like bra, men vi setter ham inn på grunnlag av prestasjonen tredje sist. 9 Troneld skuffet veldig sist og ga seg veldig lett da. Tilbake i normalt slag skal han kunne duge her. Vi trodde litt på 8 Linus T.G sist, men fireåringen til Gundersen ville lite den dagen, og er fortsatt et godt stykke unna det han viste i fjor.
Rangering V65-1: A: 2 B: 7-11-6 C: 9-8-3-11-1-5 D: 12-4

V65-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Vi har latt oss imponere av 11 Protector's Lady K.B ved flere anledninger den siste tiden, og til tross for en litt kinkig utgangsposisjon setter vi fireåringen etter Alv Richcrop først her. Solid vinner i tre seiersløp på de fem siste startene, og som sin far er dette en traver som kjemper helt til målstreken. Mostanden er ikke veldig tøff fredag og Cecilie Bråthen kan fort ta sin fjerde seier sammen med fireåringen her.

5 Mickey's Goal er selvsagt en hovedutfordrer. Han galopperte seg bort for Gunnar Austevoll sist, men var bunnsolid i seiersløpet gangen før. Feilfritt er vallaken med i seierskampen her. Og det er heller ikke utenkelig at Gunnar Austevoll kan komme seg tidlig til tet her. 10 Jet Speed tok to intetsigende seire fra tet i vinter, men fungerte ikke som best i de to påfølgende løpene. Kommer nå tilbake etter to måneders pause og står trolig nærmest våre to favoritter på kapasitet. Men vi er slett ikke overbevist om at han matcher dem.

Bak disse er det ikke veldig mange stjerner. Vi noterte en flott oppløpsspurt av 3 The Summers Lady i sin siste start på Bergen travpark og hoppa dukker nå opp i regi Tormod Gretland. Kan i det minste være trippelaktuell. 1 Tic Tac Toe har foreløpig vist lite av verdi i regi Kjell Teigen, men førstespor på Biri er sjelden feil.
Rangering V65-2: A: 11 B: 5-10 C: 3-1-6-7-12-8 D: 4-2-9

V65-3 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Mulig bankeralternativ på farten her i form av 1 Gylden Kongen som varslet kraftig form i et steintøft V75-løp på Biri nest sist som firer. Kom så ut i et lunsjløp på Bjerke sist og inntok enkelt føringen og vant svært lett. Så faktisk bedre ut enn noengang, og klarer Jomar Blekkan å forsvare innersporet med fireåringen her, er det ikke utenkelig at løpet er kjørt. Han kan imidlertid bli overflydd og da blir det mer sjanseartet.

9 Lille J.'s Ylva tok imot gode Tallas sist og ble belønnet med en sterk seier. Denne hoppa er det flott kapasitet i, og veldig spennende er det med Eirik Høitomt som kusk. 7 Ulven Storm endte nærmest Gylden Kongen sist og leverte en meget oppløftende innsats i sitt andre løp etter lang pause. Formkusk Olav Mikkelborg (tre seire på to dager) vil nok utfordre igjen, men kan havne vrient til herfra.

2 Bottem Faks har velkjent kapasitet og er også veldig galopplysten. Skulle han finne på å trave feilfritt, så er Bottem Faks en bra hest. 8 Alvine S.K er blant de mest fartsfylte i feltet, men kjennetegnes ikke ved en spesielt fremtredende vinnervilje.
Rangering V65-4: A: 1 B: 9-7 C: 2-8-4-5-6-11-10-3

Annonse: Denne hesten har rykket av skoene og er blitt utrolig forbedret. Grø lanserer en stekhet hest i V65-5

V65-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Nytt bankeralternativ på farten i dette løpet, det dreier seg om 7 Pine News. Gjorde et råsterkt seiersløp første gang ut i ny regi og gjentar vallaken den prestasjonen så vinner han dette. Men dette er en krabat som sliter fælt med beintøyet sitt og da må vi nesten gardere, da han plutselig kan falle ut av det igjen.

8 Millstone er nok ikke så veldig langt bak på kapasitet, men setter vi kusken her, Per Johansen, opp mot Eirik Høitomt så er det en viss forskjell, for å si det mildt. Millstone har ihvertfall gjort to råsterke løp etter pause nå, men har igjen vært uheldig med startsporet og må nok gjøre grovjobben atter en gang. Kanonform er det også på 4 Space Boss som har lagt inn et ekstra gir den siste tiden. Han møter bra hester her, men har imponert den siste tiden.

10 Alisma De Grande var lekker i seiersløpet på Biri sist. Det var på en sprint etter ledelse hele veien, nå er det full vei og bakspor og det gjør det mer sjanseartet. 2 Riverside Speed har fått tøffe løp på slutten, står endelig riktig til nå, men møter trolig for tøff motstand her (på trippel er han aktuell).
Rangering V65-5: A: 7 B: 8-4 C: 10-2-11-3-9-5-6-12 D: 1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Helskummel V65-finale der det ser ut til å være mange vinnerkandidater. Vår favoritt blir 8 C.C. Seventy Five som leverte et toppløp på Färjestad sist. Gikk da først i tredjespor 800 meter fra mål og holdt koken helt inn til en sterk tredjeplass på god tid. Gjorde også topp prestasjoner både tredje sist og nest sist, og fra et bedre startspor hadde Mikkelborg-traveren vært et bankeralternativ. Merk også at Olav Mikkelborg (som har hatt en svak sesong) hadde stallseier både onsdag (King Volo) og torsdag (Chippon) og det indikerer at stallhestene endelig begynner å levere. C.C. Seventy Five er et tredjevalg og veldig spennende i DD-spillet denne fredagen. Åttendespor er selvsagt vanskelig, men denne vallaken har vist at han tåler å gjøre grovjobben selv.

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-tips til Biri

11 Support Vacation spurtet fantastisk til enkel seier nest sist og avsluttet flott også sist. Fra ellevtespor på en rask sprint blir det sjanseartet, men denne hoppa er fryktelig speedig og kan vinne igjen. 10 Rolling Star blir ikke mye betrodd, men i et løp det det garantert blir tøft tempo i front, er det ikke usannsynlig at det er hestene bakfra som vinner. Rolling Star kommer tilbake etter fire måneders pause og har en giftig speed dersom han får det rette ryggløpet. Det er en viss fare for at 2 Thai Extreme og 3 Olympic Image kjører hverandre "ihjel" i kampen om føringen. Skulle så ikke skje, er begge aktuelle, sammen med formsterke 4 Beak's News som dog kan havne i dødens her.
Rangering V65-6: A: 8 B: 11-10-3-2 C: 4-12-1-5-6-9 D: 7

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere