Gå til sidens hovedinnhold

Glad for å slippe VM

Jan Schmid byttet statsborgeskap før denne sesongen, for å stille for Norge i VM i Sapporo. Slik gikk det ikke.

Espen Rian, Magnus Moan, Petter Tande, Håvard Klemetsen og Iver Markengbakken ble alle foretrukket foran Jan Schmid i kombinert-troppen.

- Uttaket ble akkurat slik jeg hadde sett for meg. Jeg er nummer seks på World Cup-lista, og det er ingen vits i å dra til VM uten å være i form - det har jeg forsøkt før. Jeg drar ikke til et VM for å delta, jeg vil prestere, sier han oppriktig til Nettavisen.

Nå vil han heller trene mye på snø i Trondheim i ukene som kommer, og satse videre mot Ski-VM i tsjekkiske Liberec om to år.

Kjøpte seg fri
Schmid representerte Sveits i OL allerede i 2002 og stilte blant annet opp i VM i Oberstdorf i 2005, med manglende suksess. (Nummer 32 på sprinten). Han har bodd i Trondheim hele livet, men har konkurrert for Sveits ettersom hans foreldre er sveitsiske.

Før denne sesongen kjøpte han seg imidlertid fri fra sveitserne, og satset alt på å komme til VM med det norske flagget på brystet. Men elendige resultater i bakken, har ødelagt det aller meste for unggutten.

- Hoppingen har tidligere vært min styrke, men i år har jeg hoppet altfor dårlig. Det har gikk meg mange håpløse utgangspunkt foran resten av konkurransen. Men nå har vi endelig fått snø til Trondheim, så jeg håper at formen tar seg opp frem mot World Cup'en i Zakopane, sier den hjemmeværende reserven.

Tror på Norge
I Norges tropp til Sapporo-VM er Magnus Moan og Petter Tande de heteste norske medaljekandidatene. Schmid har stor tro på den norske troppen.

- Individuell medalje og lagseier har jeg et håp om se på TV'en.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte