*Nettavisen* Sport.

Glad han er kvitt «daukjøttet»

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

- For mange som ikke leverte varene i fjor, mener Kjetil Rekdal.

09.05.11 12:13

START - AALESUND 2-3:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Aalesund vant fortjent 3-2 mot Start på Sør Arena søndag, og Aalesund sikret seg dermed sin tredje seier på de siste fire kampene.

Nå er det kun tre poeng opp til tabelltopp for sunnmøringene. En grunn til det er de nye spillerne, mener trener Kjetil Rekdal.

- Mye «daukjøtt»
- Vi har flere alternativer i år enn i fjor, og vi har mange unge spillere. Stallen er større, både i antall og i antall spillere som har potensial. I fjor hadde vi mye «daukjøtt», unnskyld uttrykket, som ikke leverte da de fikk sjansen. I år har vi mer å gå på, sier Rekdal til Nettavisen.

Det kunne man se mot Start. Aalesund-spillere som Jason Morrison og Michael Barrantes storspilte på Sør Arena. Costaricanske Barrantes sto blant annet bak to av Aalesunds tre scoringer. Rekdal er ikke overrasket over at kjøpene han har gjort, slår til.

Barrantes-skryt
- Michael Barrantes er landslagsspiller for Costa Rica. Før vi hentet ham, så vi han spille mot Frankrike og Sveits i forkant av VM i Sør-Afrika, og da var han banens beste i begge kampene. At han er god nok, det visste vi, forteller Rekdal, og fortsetter:

- Fjorårets stall hadde et høyere toppnivå og ekstremferdigheter i Tor Hogne Aarøy og Anders Lindegaard, men erstatterne begynner å vise tenner, de også. Sten Grytebust gjør en god kamp, og Jason Morrison er rå på sitt beste. Han er en ballvinner av rang, og nå har han begynt å bli bedre med ballen også, skryter Rekdal.

- Brutalt for Aafk
På spørsmål om de mange utskiftningene hos klubbene svekker tippeliganivået, svarer han slik:

- Mange lag er nødt til å bruke mye ungt, og de svinger veldig i prestasjonene. Kvaliteten i Tippeligaen er svekket, fordi gode spillere har forsvunnet ut av landet. Økonomien i Tippeligaen er dårlig, og det er vanskelig å få etterfylt med samme kvalitet, sier Rekdal, og utdyper:

- Se på oss selv! Tor Hogne Aarøy forsvant, Alexander Mathisen forsvant, Johan Arneng forsvant og Anders Lindegaard forsvant, i tillegg til at Trond Fredriksen la opp. For en klubb som Aalesund er det brutalt, for vi kan ikke kjøpe ferdige erstattere. Vi er nødt til å bygge spillere, sier han.

Det kan se ut som han er på god vei til å fullføre nettopp det.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.