Gå til sidens hovedinnhold

- Glad jeg har overlevd

Årets Spiller i Nettavisen er lykkelig for at han kom uskadd fra Tippeligaen 2007.

Det var mange som forsøkte å sparke ned Stabæks lille magiker denne sesongen. De fleste mislyktes, men det var også en del som klarte det. Og noen traff skikkelig godt.

Se for eksempel denne grisetaklingen

- Er kroppen din sliten og mørbanket etter denne sesongen?

- Jeg er ikke sliten, bare lykkelig over at jeg ikke er blitt skadet i noen av de mange taklingene, smiler Alanzinho.

Vi treffer han og kjæresten Charlotte Lade hjemme i sokkelleiligheten på Bekkestua. Alanzinho er kåret til Årets Spiller i Nettavisen, og får det inngraverte tinnfatet som bevis på nettopp dette.

24-åringen smiler stolt og setter tydelig pris på utmerkelsen.

- Jeg er svært fornøyd med å ha blitt Årets Spiller, men hele laget bidro til den gode sesongen. Andreplassen er det beste Stabæk har klart noensinne, og selv om jeg føler at jeg bidro til at vi klarte dette, er det ikke bare min fortjeneste, sier Alanzinho til Nettavisen.

Lille Alan, som kallenavnet hans betyr, endte med snittkarakteren 6,08 på Nettavisens spillerbørs. Thorstein Helstad var nærmest med 5,78.

Også lagkameratene Somen Tchoyi og Veigar Páll Gunnarsson endte blant de 11 beste på Nettavisens børs, mens Henning Hauger og Daniel Nannskog sørget for at det ble fem stabækspillere blant de 25 beste.

Bærumklubbens supportere gruer seg sannsynligvis til vinteren. Ikke fordi de hater snø og kulde, men fordi Alanzinho kan bli solgt. Det står bare ett år igjen av kontrakten hans.

Og Årets Spiller i Tippeligaen bør være attraktiv i andre ligaer.

- Ifølge agenten min er det flere som har vist interesse. Mange klubber har sett meg spille. Men det er ikke noe konkret på gang, sier Alanzinho.

Og legger til:

- Jeg er i samtaler med Stabæk om ny kontrakt, men ingenting er avklart. Tanken er å fullføre den kontrakten jeg har, og så se an situasjonen.

Situasjonen, ja. Den har forandret seg for Alanzinho det siste året. Ikke bare har han utviklet seg til å bli en av de beste spillerne i norsk fotball, han har også fått seg en norsk kjæreste: Charlotte Lade (20) fra Sykkylven.

De møttes i forbindelse med en showkamp under Norway Cup på Ekebergsletta i sommer, og forelsket seg ved første tunnel.

Sykkylvenjenta er faktisk kjent for sine fotballferdigheter selv, og har blant annet spilt inn reklamefilmer for Nike sammen med Edgar Davids, Thierry Henry og Cristiano Ronaldo (Se Charlottes trikseferdigheter på YouTube).

- Jeg trives mye bedre i Norge nå. Det var vanskelig i starten, blant annet på grunn av språket, men klubben har gitt meg god hjelp. Jeg savner selvfølgelig familien min, men nå som jeg har en kjæreste her, drar jeg ikke lenger hjem til Brasil så fort jeg får sjansen, sier Alanzinho med sitt alltid tilstedeværende smil. Han titter forelsket bort på Charlotte.

- Hun er en fantastisk person. Hun gjør meg lykkelig.

En annen person Alanzinho gjerne vil skryte av, er Stabæks svenske trener Jan Jönsson.

- Vi har et kjempebra forhold. Han har mye av æren for at det har gått så bra. Han har lært meg veldig mye, særlig med den norske spillestilen. Han er en veldig blid og glad person, og en av de aller beste trenerne i Tippeligaen, mener Alanzinho.

Det er ingen selvfølge at en 164 centimeter høy brasilianer med uheldbredelig kjærlighet til dribleraid skal trives i norsk fotball. Det vet også Alanzinho.

- Selvfølgelig. Da jeg kom hit var det mange som tvilte på meg fordi jeg er liten og fordi det er mange store og sterke spillere i Tippeligaen. Derfor er jeg veldig glad for at jeg er kåret til Årets Spiller i Nettavisen, gliser den sympatiske og jordnære brasilianeren.

Nå skal han trene med Stabæk i to-tre uker til, før han reiser på ferie i hjemlandet i slutten av november. Der blir han til Stabæk kommer på besøk i midten av januar.

Stabæk skal spille en vennskapsturnering mot Flamengo, Botafogo og America i Rio i januar, sammen med et par andre norske klubber.

- Det blir morsomt å møte gamle venner og kjente, konstaterer driblekongen.

Han spilte for nettopp Flamengo i 13 år, før han ble vraket og faktisk vurderte å gi seg helt med fotball.

Går det riktig bra vil kanskje Flamengo sitte igjen med en følelse av at de gjorde en feilvurdering når det gjelder Alanzinho.

- Da jeg sluttet i Flamengo var det tungt og vanskelig. Den gang sa jeg til pappa at jeg skulle legge opp. Det er også en grunn til at det smaker ekstra godt å bli Årets Spiller.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler