*Nettavisen* Sport.

Gladmelding til Kristoff

Foto: Håvard Solerød/Procycling.no

Erstatter selveste Alessandro Ballan i Paris-Roubaix.

10.04.10 13:14

COMPÈIGNE (procycling.no): Allerede før frokost lørdag, fikk Alexander Kristoff servert beskjeden han lengtet etter:

- Du sykler i morgen. Er du klar? lød forespørselen fra sportsdirektør John Lelangue dagen før majestetiske Paris-Roubaix tråkkes i gang.

22-åringen, som allerede var tatt ut som en av to BMC-reserver, nikket bekreftende og tok for seg av hotellfrokosten. Overraskelsen var nok ikke så stor, ettersom Alessandro Ballan ble trukket ut av rittet fredag på grunn av den pågående Lampre-etterforskningen.

Brudd mot retningslinjene
Selv om den tidligere verdensmesteren foreløpig ikke er tatt for noe som helst, gjør lagets retningslinjer at det klokeste var å droppe 30-åringen fra Roubaix-oppstillingen.

Les også: - Surt å sitte hjemme

- Han har ikke fått noen suspensjon verken fra UCI eller laget, men det står i kontraktene våre at dersom ryttere er under etterforskning for noe, blir man automatisk trukket ut av konkurranser, forteller Alexander Kristoff til procycling.no.

- Det ble BMC anbefalt å gjøre av det internasjonale sykkelforbundet da de startet opp. Dersom Ballan ikke har gjort noe galt, er det selvsagt kjipt. En rytter som Alejandro Valverde kjører jo selv om han er under etterforskning. Det blir opp til hvert enkelt lag hvilke retningslinjer man følger, forklarer Kristoff.

- Kjedelig for Hincapie
For BMC er det selvsagt kjedelig at italieneren ikke stiller til start. Kristoff er uerfaren og ikke vant til å kjøre klassikere på 259 kilometer.

Selv tror han det er en liten nedtur for lagkapteinene Marcus Burghardt og George Hincapie.

Les også: - Slik ble det til «Helvete i nord»

- Det blir litt annerledes nå, når jeg kommer inn i stedet for ham. De mister en som kan være med helt inn til de siste kilometerne. Jeg kan nok ikke fylle rommet etter Ballan. Det blir nok for tøft, og sånn sett tror jeg det er litt kjipt for Hincapie og Burghardt, sier en åpenhjertig Kristoff.

Sportsdirektør John Lelangue er ikke helt enig:

- Vi har et godt lag, med to ledere i form, sier sportsdirektøren.

- Marcus og George føler seg i godt slag og har trent godt de siste ukene. De har et godt lag rundt og er i stand til å oppnå resultater i dette løpet, mener Lelangue.

Uvant distanse
For Kristoff er det uansett en etterlengtet sjanse. Han er blant rytterne som aspirerer til å bli BMC Racings framtidige spurter, og da er godt å ha et ritt som Paris-Roubaix på CV-en.

Les også: «Jeg er sikker på at de bare kastet brosteinen ut av lasteplanet»

Så får det heller være at sjansen kanskje kommer litt tidligere enn han våget å håpe på.

- Hvor tøft tror du dette løpet er?

- Det er vanskelig å si, ettersom jeg ikke har kjørt det før. Jeg har heller aldri kjørt et så langt løp. Scheldeprijs var 206 kilometer langt, og mange av de vanlige klassikerne er rundt 200 kilometer. Det lengste jeg har kjørt er nok 220 kilometer, sier førsteårsproffen.

- Gleder du deg, eller gruer du deg?

- Jeg gleder meg. Oppgaven min blir å henge med så lenge jeg orker. Jeg får prøve så godt jeg kan, avslutter Kristoff.

BMC Racing i Paris-Roubaix: Marcus Burghardt, George Hincapie, Martin Kohler, Alexander Kristoff, John Murphy, Michael Schär, Jackson Stewart og Danilo Wyss

PS! Thor Hushovd, Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen er de øvrige norske innslagene i rittet.

Les flere saker på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.