*Nettavisen* Sport.

Glapp medaljen, Pølsa?

Foto: AFP/Scanpix

- Dette har jeg trent to ganger om dagen for siden 1. mai, sukker Øystein Pettersen.

18.02.10 11:45

WHISTLER (Nettavisen): Ytterst sjelden ser man Petter Northug involvert i knall og fall i sprintløypene. Trønderen klarte selvsagt å skrense unna denne gangen også, da Norges kanskje største medaljefavoritt fikk sin OL-drøm spolert.

- Følte du at det var en medalje som glapp der?

- Ja, jeg gjorde det. Jeg følte meg skikkelig sterk, og føler at jeg beviste det i de første heatene. Jeg hadde bra trøkk i stakingen inn på oppløpet. Fra den siste bakken og inn følte jeg at jeg gikk fort i alle heatene, sier Øystein Pettersen til Nettavisen.

Alt gikk galt
I finalen fikk han ikke sjansen til «gjøre løpet sitt» på veien inn mot langrennstadionet i Whistler Olympic Park.

For allerede i bunnen av den første utforkjøringen gikk det galt for nordmannen.

- Jeg kjører inn i bunnen av bakken, og er i ferd med å ta en skarp venstresving. Jeg har Poltaranin (Aleksej, løper fra Kasakhstan) bak meg og han tar svingen litt annerledes enn meg. Han kommer på min høyre side og jeg skøyter med høyreskia for å komme rundt svingen. Da kjører han over skia mi med begge sine. Og så tryner jeg. Rett og slett. Det var det OL-et, forklarer Pettersen.

Mannen med kallenavnet Pølsa er, tross sitt gode humør og lite selvhøytidelige holdning, blant langrennslandslagets aller mest treningsvillige utøvere. Utrolig nok har ikke all den harde jobbingen ført ham fram til sin første verdenscupseier ennå.

- Vanvittig surt
Likevel var medaljene innenfor rekkevidde denne gangen. Da kan man jo tenke seg selv hvor surt det må være å gå på trynet:

- Det er dette jeg har trent for i hele år. To ganger om dagen siden 1. mai. Det er vanvittig surt, men jeg får ta med meg at jeg har gjort mitt beste hele veien.

- Var du gullhåpet vårt i dag?

- Det får du spørre noen andre enn meg om. Den eneste jeg kunne påvirke til å ta gull, det var meg selv. Og jeg hadde fryktelig lyst til å være med å kjempe om medalje.

- Ekstremt sjelden
Sprinttrener Ulf Morten Aune var også en svært skuffet mann onsdag. På tross av at Norge hadde alle sine fem løpere blant de sju beste i prologen, maktet ikke «Sprintgutta» - eller Petter Northug - å gjennomføre oppdraget de hadde dratt til Canada for å løse.

- Det er veldig bra med medalje i OL, men jeg hadde gjerne sett at vi hadde en mann som var med og kjempet helt inn til mållinja. Det følte jeg vi var gode nok til i dag. Det er den beste prologen vi har gjort så lenge jeg kan huske. Alle blant de syv beste, det er ekstremt sjelden, påpeker Aune.

- Men det er klart vi er skuffet. Vi kom for å kjempe om gullet.

- Du føler ikke at dere kjempet om gullet en gang?

- Nei, det kunne du jo se selv. Vi kjempet helt til den svingen. Det fallet gjorde at Petter (Northug) også fikk litt lengre vei, men han var også helt kake ferdig.

Northug – og?
Nikita Kriukov vant sprinten, foran Alexander Panzjinskij. Øystein Pettersen ble nummer seks og dersom han ikke blir tatt ut til lagsprinten senere i mesterskapet, kan lekene allerede være over for Linderud-gutten.

- Dersom Ulf (Morten Aune) mener jeg er god nok til å gå en teamsprint, gjør jeg selvfølgelig det.

Northug er bankers på det laget og kan meget vel få følge av sprintverdensmester Ola Vigen Hattestad. Da kan det bli flere blåtoner fra Pettersens gitar.

27-åringen fortalte nemlig Nettavisen tirsdag at han, Vigen Hattestad og Johan Kjølstad skulle holde konsert under medaljeseremonien dersom det ble tredobbelt norsk på sprinten.

- Vi får spille litt blues. Jeg kan det ikke, men jeg får vel lære meg det. Ellers får vi jo bare ta «Ring of Fire» en gang til, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.