RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glava Tour med kraftig oppgradering

Foto: Trond Reidar Teigen (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Høyere kategori og flere poeng i potten skal gi ny norsk sykkelfest.

Glava Tour of Norway har blitt oppgradert til nest høyeste kategori, og er nå rangert kategorien over Tour des Fjords og Arctic tour of Norway. Arrangørstaben er stolte av oppgraderingen, som ble offentliggjort torsdag kveld.

- Vi er veldig fornøyd med at UCI ser på oss som et såpass viktig og bra arrangement at de har oppgradert oss. Nå er det flere poeng å hente, som vil gjøre rittet enda mer attraktivt for de store utenlandske lagene, sier Anders Linnestad, Teknisk Direktør i Glava Tour of Norway.

Glava Tour har blitt oppgradert fra kategori 2.1 til 2.HC, som er kategorien under Tour de France og Giro d'Italia, men på lik linje med storløp som Danmark rundt.

- Vi tar noen steg hvert år, og vi har store ambisjoner for prosjektet. Vi ser på flere aspekter rundt arrangementet som skal forbedres, sier Linnestad.

Det blir få endringer i praksis. Først og fremst blir det flere poeng i potten og ingen utenlandske kontinentallag får starte. Linnestad tror likevel ikke det blir flere norske kontinentallag på start.

- Jeg tror vi ligger på det nivået vi skal når det gjelder norske lag selv om det ikke lenger er åpent for utenlandske kontinentallag. Det blir nok heller flere lag i høyere kategori, sier Linnestad.

Løpet arrangeres fra 21.-25. mai 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere