*Nettavisen* Sport.

Glazer avdramatiserer fadesen

Foto: (foto: ap/scanpix)

Glazer-familien avdramatiserer Manchester Uniteds flaue sorti fra Champions League, og understreker at ydmykelsen ikke får finansielle følger.

08.12.05 14:49

Nederlaget for Benfica koster klubbens amerikanske eiere opp til 15 millioner pund, eller 175 millioner kroner, i rene premiepenger. I tillegg kommer selvsagt billettinntekter og sponsorkroner klubben går glipp av.

Men det faktum at United for første gang ikke er med i sluttspillskampene, får ikke noen konsekvenser for Glazer-familiens engasjement i klubben.

- Det var et skuffende resultat, men det får ingen konsekvenser for familens langsiktige eierskap i Manchester United, sier en talsmann for familien.

Som de fleste andre storklubber, tjener United titalls millioner kroner på spill i Europa. Men denne sesongens inntektssvikt kan bli alvorlig for Premier League-laget, som ble kjøpt av styrtrike Malcolm Glazer. Oppkjøpet var nemlig langt på vei lånefinansiert.

Glazer-familien later imidlertid til å ta nederlaget i Portugal med fatning, og minner om at de er vant til oppturer og nedturer gjennom sitt eierskap i NFL-laget Tampa Bay Buccaneers.

- Vi er fortsatt nummer to i serien. The show must go on, sier talsmannen.

Han vil imidlertid ikke svare på spørsmål om Alex Fergusons fremtid på Old Trafford.

- Jeg kommenterer ikke enkeltindivider. Nå er fokuset rettet mot søndagens kamp mot Everton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag