*Nettavisen* Sport.

Glazer nærmer seg United-kontroll

Den styrtrike forretningsmannen Malcolm Glazer nærmer seg fullstendig kontroll over Manchester United. Tirsdag kjøpte han seg enda mer opp i klubben.

19.10.04 17:48

Glazers aksjeraid er det tredje i løpet av kort tid, og nå bare øker og øker amerikaneren eierandelene i den engelske storklubben.

Fredag la Glazer 580 millioner kroner på bordet og sikret seg 25,3 prosent av aksjene - og fulgte opp mandag med å bla opp ytterligere 200 millioner kroner slik at den totale eierandelen ble 27,63 prosent.

Tirsdag kjøpte han nok en gang nye aksjer, og har nå en samlet aksjebeholdning på 28,11 prosent i Manchester United.

De irske forretningsmennene John Magnier og J.P. McManus eier via selskapet Cubic Expression 28,9 prosent av klubben. Nå er Glazer i ferd med å bli den største aksjonæren i klubben.

Dersom Malcolm Glazer sikrer seg 30 prosent av Old Trafford-klubben, har han mulighet til å legge inn et bud på hele klubben. Ifølge britisk presse vil det koste ham mellom 800 og 900 millioner pund å overta eierskapet i Premier League-klubben.

Manchester United-fansen liker svært dårlig Malcolm Glazers planer om å overta klubben, og har allerede satt i gang flere tiltak for å hindre amerikaneren i å kjøpe seg opp i klubben.

Glazer eier allerede NFL-klubben Tampa Bay Buckaneers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.