RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Gleder seg til å returnere til Danmark

- En del av mitt hjerte vil alltid være der, forteller stjernesyklisten.

Fra 2004 til 2006 var Ivan Basso kapteinen på det danske laget Team CSC.

Laget var forløperen til Saxo Bank, og selv om samarbeidet mellom Bjarne Riis og den italienske stjernerytteren tok slutt da Basso innrømmet å ha vurdert å dope seg, er det langt fra noe kjølig forhold mellom de to.

- Morsomt å være tilbake
Siden Team CSC hadde base i Danmark har Basso fått et personlig forhold til vårt naboland, noe som gjorde at han returnerte til det pannekakeflate landet for å kjøre et gateritt tidligere i år.

- Det var morsomt å være tilbake i Danmark. Det er mange som heier på meg der, og en del av mitt hjerte vil alltid være der, forteller han til den danske sykkelsiden feltet.dk .

Etter at Danmark fikk æren av å arrangere starten av Giro d’Italia neste år, kan det fort vise seg å bli en ny Danmarks-tur for Liquigas-kapteinen.

- Programmet mitt for 2012 er ikke lagt ennå, men det er en god sjanse for at jeg kommer til å stille i giroen. Det er noe jeg vil ta opp med laget når årets sesong er ferdig. Det kommer også litt an på hva andre ryttere kan tenke seg.

Da tenker nok Basso først og fremst på Liquigas’ andre kaptein, Vicenzo Nibali. De to fordelte de tre Grand Tour-ene seg imellom denne sesongen.

Vil inn i en eksklusiv klubb
Med en 8. plass i Tour de France, kan ikke Ivan Basso skryte på seg den beste sesongen han noen gang har hatt. Det kan nok heller ikke Vicenzo Nibali, som ble nummer 3 i Giro d’Italia og nummer 7 i Vuelta a España.

Så mye kan tyde på at Liquigas velger å bytte om på kapteinene. Basso uttalte selv at det var tungt å stå over årets sykkelhøydepunkt i Italia, spesielt når han var regjerende mester.

Italieneren vant også giroen i 2006, og håper han nå kan kjempe om sin tredje sammenlagtseier i verdens kanskje tøffeste sykkelritt.

- Det vil jeg gjerne, men jeg vet at det slett ikke er lett. Det er ikke mange ryttere som har vunnet Giro d’Italia tre ganger. Jeg vil veldig gjerne være en del av den lille gruppen ryttere som har gjort det.

Åpningsetappen i neste års giro arrangeres den 5. mai i Herning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere