RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gleder seg til å runde 30

Sist oppdatert:
HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Stian Eckhoff tror ikke at han kan være med å kjempe om medaljer i VM og OL-sammenheng før han har passert 30 år.

Eckhoff går normaldistansen for herrene onsdag, men har liten tro på medaljer. Målet er å bli blant de åtte beste.

- Jeg har 9. plass i VM som min beste plassering hittil. Tidligere har jeg blitt nummer åtte her i løypene i Hochfilzen, og klarer jeg å komme meg inn blant de åtte beste, vil jeg være veldig fornøyd, forteller 25-åringen til TV 2 Nettavisen etter mandagens fellestrening.

Kraftig snøfall og en iskald vind gjorde forholdene vanskelige for utøverene mandag. Eckhoff håper inderlig at været snur seg fremover.

- Viser gradestokken rundt null, lover dette bra for oss. Ingen slår oss nordmenn på nullføre. Da kan vi slå til skikkelig, advarer Stian Eckhoff.

Gleder seg til 30-årsdagen
Eckhoff har vært med i skiskytter-sirkuset lenge, men tror ikke at han har sjansen på medaljer i store mesterskap før han runder 30 år.

Det er fem år til.

- Resultatene viser at de beste, er over 30 år, sier han, og peker på Ole Einar Bjørndalen, tyskeren Sven Fischer og franskmannen Raphael Poiree – som regnes som ”de tre store” i skiskyting.

- Først når du runder 30 år, har du erfaring og rutine nok til å prestere stabilt på det høyeste nivå. Å hevde seg i toppen, krever rutine. Selv har jeg vært med en god stund, men føler meg fremdeles som en jupling, mener han.

Imponert over Bjørndalen
Eckhoff har latt seg imponere over lagkameraten Ole Einar Bjørndalen denne sesongen. 31 år gamle Bjørndalen har så langt tatt to strake gull i Hochfilzen.

- Ole Einar er inne i sin beste sesong i karrieren. Det viser både seiersrekken hans og den fenomenale formen han er i for øyeblikket. Akkurat nå er han jo ustoppelig, skryter Eckhoff.

- Hva betyr Ole Einars prestasjoner for dere andre?

- Først og fremst redder han jo den norske æren løp etter løp. Dessuten viser han jo oss andre hvordan det skal gjøres, svarer Eckhoff.

Han håper selv at han en gang kan bli like god som Bjørndalen. Skal han imidlertid klare det, mener Eckhoff at han må prestere mye mer stabilt.

- For øyeblikket er jeg alt for ustabil til å hevde meg i toppen. Og jeg må også tørre å ta mer sjanser underveis – som Ole Einar gjør. Han imponerer virkelig oss andre slik han gjør det, oppsummerer Eckhoff.

God stemning i troppen
Eckhoff kan fortelle om en svært god stemning i den norske troppen. Superstjernen Bjørndalen beskriver han som jordnær og morsom.

- Stemningen er perfekt. Hele laget går godt sammen. Ole Einar er med oss på felles middager og lignende, og er en skikkelig humørspreder innad i laget. Det er ikke noen stjernenykker der i gården, nei, flirer han.

Normaldistansen blir Eckhoffs første løp i VM. Det håper Fossum-løperen skal gi ham en fordel.

- Jeg håper jo det. Det betyr selvsagt en del at jeg ikke har to løp i beina, som flere av konkurrentene. Jeg er veldig lysten på å gå et bra løp, og formen og kroppen kjennes veldig god for øyeblikket, fastslår han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere