*Nettavisen* Sport.

Gleder seg til «seriefinalen»

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Onsdag møtes Lillestrøm og Brann til en liten seriefinale. Brann-spillerne gleder seg til møtet på Åråsen.

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): Branns seier over Fredrikstad ga dem sju poengs forsprang på toppen av tabellen. Men Lillestrøm har en kamp til gode og kan knappe forspranget ned til seks poeng.

Onsdag møtes rødtrøyene og kanarifuglene til en liten seriefinale, en kamp Brann-trener Mons Ivar Mjelde ser frem til.

- Vi må bare glede oss til å spille fotballkamper, og det er en kamp som bør være selvmotiverende for spillerne. Hvis du ikke gleder deg til en kamp mot Lillestrøm, når vi ligger nærmest hverandre på tabellen, så får man finne seg noe annet å gjøre, sier han til TV 2 Nettavisen.

Kan øke forspranget
Brann-kaptein Martin Andresen var banens beste mot Fredrikstad. Han har i hvert fall ingen problemer med å motivere seg til onsdagens oppgjør.

- Vinner vi den så ligger vi godt an, men det er mange kamper igjen, sier han.

Mjelde vil ikke kalle det en seriefinale med så mange kamper igjen å spille, men går med på at kampen kan få stor betydning for Branns gullmuligheter i årets Tippeliga.

- Det er i hvert fall en mulighet til å vedlikeholde eller øke forspranget vi har, sier suksesstreneren.

Sæternes er klar
Bjørn Dahl og Bengt Sæternes måtte begge forlate banen med skader mot Fredrikstad, men Mjelde regner med at begge er fit for fight på onsdag.

- Det var kanskje OK at de ikke spilte 90 minutter, mener han.

Sæternes fikk krampe i begge leggene og garanterer at han er klar for å terrorisere LSK-forsvaret. Branns toppscorer er optimist på rødtrøyenes vegne i onsdagens kamp.

- Jeg tror vi skal få et bra resultat mot Lillestrøm, sier han til TV 2 Nettavisen.

Få endringer på laget
I fjor fikk Brann ødelagt høstsesongen av skader på sentrale spillere som Martin Andresen og Bengt Sæternes. I år har Mons Ivar Mjelde hatt en fast startellever han har tatt utgangspunkt i.

Selv om han bare har fått bruke drømmeoppstillingen sin fem ganger, har det aldri vært mer enn to spillere ute.

- Det å spille med samme lag, og å holde folk skadefri er suksessfaktorer. Vi har mer stabilitet i laget. Pluss at vi har bedre folk som kan komme inn, forklarer mannen som i øyeblikket trener Norges beste fotballag.

Håkon Opdal, Kristjan Örn Sigurdsson og Martin Andresen har alle spilt samtlige 1260 minutter Brann har spilt i Tippeligaen i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag