RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gleder seg til tre ukers helvete

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Kurt Asle Arvesen drømmer om etappeseier og karrierehøydepunkt. Men først og fremst skal han hjelpe andre.

Sjekk vårt Tour de France-magasin.

LONDON (Nettavisen): CSC-rytteren skal først og fremst holde styr på sine åtte lagkamerater og hjelpe Carlos Sastre og Frank Schlek frem til en plass på podiet i Paris. Men drømmen er å ta med seg en etappeseier på veien.

- Vinner jeg en etappe her, kan jeg umiddelbart si meg fornøyd med karrieren. Da har jeg oppnådd det jeg vil som syklist. I så fall skal jeg bare cruise gjennom Touren, og gi meg etterpå, gliser romsdalingen.

På TV 2 Sumo kan du se Touren direkte.

Er du best på sykkel? Test vårt managerspill her .

Nesten i 2005
Det høres ikke ut som om han selv er helt overbevist om at han kan klare det. Men at han har kapasiteten til å komme først over målstreken på en god dag, er hevet over enhver tvil. Han har gjort det to ganger i Giro d’Italia. Og vært fryktelig nærme i Tour de France tidligere.

For to år siden satt han i brudd på den 17. etappen fra Pau til Revel. En drøy kilometer før mål rykket nordmannen fra front. Lenge så det ut til at Arvesen skulle klare kunststykket, men et par hundre meter før mål kom Paolo Savoldelli sigende forbi.

- Tanken på det som skjedde den gang, gjør meg bare enda mer lysten på en etappeseier, sier Arvesen til Nettavisen.

Les TV 2s Christian Paasches blogg fra Tour de France.

Hjelper Sastre
Men som nevnt er det først og fremst som hjelp for CSCs to sammenlagtkandidater den sympatiske romsdalingen er på plass i årets Tour. Det danske laget er blant de aller sterkeste på Pro Touren, og det er ikke lett å slippe gjennom nåløyet. Men Arvesen er altså med – for tredje gang.

- Først og fremst er oppgaven min å holde styr på laget, og sørge for å holde troppene samlet. Så skal jeg selvsagt gjøre mitt for å hjelpe Carlos og Frank.

KLAR: Kurt-Asle Arvesen deltar i Tour de France for tredje gang. Og han gleder seg.
KLAR: Kurt-Asle Arvesen deltar i Tour de France for tredje gang. Og han gleder seg.

Liten tid
Det er ikke mer enn en uke siden Kurt Asle Arvesen fikk klarsignal for Touren fra sportsdirektør Bjarne Riis. Men nordmannen har hele tiden forberedt seg om han skulle sykle.

- Jeg har forberedt meg psykisk og mentalt helt siden Giroen, så det skal gå greit.

- Hadde du ikke vært enda bedre forberedt dersom du hadde fått beskjeden for en måned siden?

- Nei, det tror jeg faktisk ikke. Jeg innstilte meg på deltakelse, og tenkte at skuffelsen heller fikk komme hvis jeg ble vraket, sier Arvesen – med klar referanse til fjorårets store nedtur.

- Gleder meg
To dager før Tour-starten melder CSC-rytteren om fin form og stor optimisme både på egne og lagets vegne.

- Det føles bra nå. Det var ok i NM, selv om det gikk litt stang ut. Men jeg skal være på høyden nå, og satser på å kjøre en god prolog på lørdag. Men det er små marginer, minner den uhellsforfulgte rytteren om. Som også tror Touren vil bli flott for det danske laget, selv uten sportsdirektør Bjarne Riis på plass.

- Vi kjører primært for Carlos, så sparer vi Frank og ser hvordan det går utover i rittet. Carlos har flere ganger vist at han kan hevde seg blant de tre til fem beste i de store etapperittene, sier Arvesen, som ser frem til tre beinharde uker på landeveien.

- Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang, gliser han.

Nettavisen er på plass i London og følger prologen, og samtlige andre etapper fra Touren, direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere