RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glem Champions League

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Vi kan ikke gi slipp på tradisjonene, sier sykkelpresidenten.

I høst skrev procycling.no om planene om å skape sykkelsportens Champions League.

Det blir det ingenting av.

Det sier presidenten for det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Pat McQuaid, til Velonews i dag.

- Planene var for store og for voldsomme. Vi kan ikke bryte med idrettens tradisjoner og historie. Derfor er det umulig for oss å sette planene ut i praksis, sier presidenten.

Bort med Tour de France
Det er Omega Pharma-Quick Steps styrtrike eier, Zdenek Bakala, som har gått i bresjen for å skape en ny toppdivisjon i sykling, og avskaffe UCI sin verdenscup.

Idéen innebar blant annet å arrangere ti firedagersløp, som skulle være det som avgjorde hvem som var verdens beste lag. Med andre ord ville ikke verdens største sykkelritt, Tour de France, vært del av toppdivisjonen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Pat McQuaid sammenligner rittene som var planlagt i syklingens Champions League med Formel 1.

– Det skjer ikke at vi forsøker ti firedagersløp til å kåre verdens beste lag. Vi kan ikke gi slipp på de tradisjonsrike rittene vi har, det ville ikke gitt mening. Det nytter ikke å lage noe banebrytende nytt, vi må jobbe med det vi allerede har, forteller han.

Fortsetter samarbeidet
Med det mener han at investorene som planla å spytte penger inn i «Champions League» heller vil støtte UCI i deres arbeid for å øke verdien til sykkelsporten. I høst bekreftet UCI at de samarbeidet med Bakala og investorene, og de vil arbeide sammen for å tjene idrettens interesser.

Les også: UCI bekrefter samarbeid

- UCI vil globalisere sykkelsporten, vi vil spre den til flere mennesker. Men det må skje trinn for trinn, og ikke i et stort jafs. Nå skal vi samarbeide om å finne en ny løsning, som tjener alle parter. Arrangørene, lagene, rytterne og UCI skal alle tjene på en ny løsning, samtidig som vi ikke rokker ved sykkelhistorien, forklarer presidenten i UCI.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere