*Nettavisen* Sport.

Glem Cristiano Ronaldo

Foto: AP/Scanpix

Nå er Wayne Rooney toppscorer i Premier League.

31.12.09 13:49

MAN. UNITED - WIGAN 5-0: Det var knyttet en viss spenning til hvordan Manchester United ville klare seg uten Cristiano Ronaldo (24), som i sommer ble solgt til Real Madrid. Wayne Rooney (24) må score flere mål, var Sir Alex Fergusons svar på hvordan portugiseren kunne erstattes.

Som sagt, så gjort.

Delt ledelse
Da Rooney onsdag sendte United i ledelsen i ligakampen mot Wigan Athletic, var det med sitt 14. mål for sesongen i Premier League.

24-åringen er dermed toppscorer i Premier League. Rooney ligger likt med både Didier Drogba og Jermain Defoe, som begge har 14 mål, og foran både Darren Bent og Fernando Torres, som har henholdsvis 13 og 12 mål.

Rooney, som til tross for sin unge alder er inne i sin åttende sesong i Premier League, har 16 mål som sin personlige rekord på én sesong. Det scoret han i 2005/06-sesongen. I sine fem tidligere sesonger i United, har Rooney alltid scoret mellom 11 og 16 mål.

Det blir nok langt flere nå.

Rooneys mål er å slå 23 mål, som er rekorden over en sesong når man tar med alle turneringer. Så langt har han 15 mål denne sesongen.

- Jeg håper å slå det. Hvis jeg ikke får åtte mål fra nå av og ut sesongen, er det noe alvorlig galt, sier Rooney ifølge Manchester Evening News.

Tre i toppen
Onsdagens mål var starten på et lite målskred for Manchester United. Antonio Valencia var involvert i Rooneys mål etter 28 minutter, og spilte deretter fri Michael Carrick da midtbanespilleren fire minutter senere økte til 2-0. Høyreback Rafael da Silva la på til 3-0, som var pauseresultatet.

Dimitar Berbatov satte inn 4-0-målet fem minutter etter hvilen.

Manchester United ligger nå bare to poeng bak serieleder Chelsea etter at 20 av 38 kamper er unnagjort. Arsenal må imidlertid også regnes med i tittelkampen. Londonlaget vant onsdag enkelt sin kamp mot Portsmouth og er bare fire poeng bak Chelsea, med én kamp mindre spilt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag