Gå til sidens hovedinnhold

Glem David Beckham!

Manchester United kan glemme David Beckham. Ole Gunnar Solskjær tar seg godt av høyrekanten og Ryan Giggs scorer på frisparkene. I tillegg har klubben en ny superstjerne!

MAN UTD - BOLTON 4-0: Selv de aller ivrigste Beckham-tilhengerne blant United-fansen kan avbestille psykologtimene sine. United trenger ikke David Beckham - ikke om man skal dømme etter lørdagens sesongpremiere.

  • Ole Gunnar Solskjær tar seg av høyrekanten.
  • Ryan Giggs scorer på frisparkene.
  • Cristiano Ronaldo er den nye superstjernen i drakt nummer 7.

Fantastisk frispark

Ryan Giggs trengte nemlig bare ett forsøk på å vise at han er en verdig arvtager som Uniteds fremste frisparkspesialist. 35 minutter inn i oppgjøret mot Bolton scoret han med et utsøkt skrudd skudd fra 26 meter, via stanga og i mål.

– Jeg pleide å fortelle Becks hvor han skulle legge dem, og vanligvis hørte han på meg. Nå er det opp til meg å gjøre det selv. Det var deilig å se den gå inn, innrømte Giggs.

Innen Uniteds ledermål viste imidlertid Bolton nok til å ryste hjemmefansen. Sam Allardyces mannskap kommer nok til å slite i bunnstriden, men har absolutt kvaliteter nok til å overleve også denne sesongen.

Strålende debut for Ronaldo

Den unge og dyrekjøpte portugiseren Cristiano Ronaldo har overtatt David Beckhams draktnummer. Det skaper naturligvis store forventninger. 61 minutter inn i kampen fikk han sin debut.

Ti minutter - og utallige lekkerbiskener - senere ble han dratt ned i feltet av Kevin Nolan. Soleklart straffespark.

Ruud van Nistelrooy la skuddet høyt og til venstre, men Bolton-keeper Jussi Jääskelainen viste igjen at han er en av de beste keeperne i Premier League. Med en strålende redning slo han ballen til corner.

Cristiano Ronaldo viste seg fram gang på gang på venstrekanten, og la inn til Paul Scholes to minutter etter straffesparket. Scholes fant Nistelrooy, som igjen måtte se at Jääskelainen reddet hans forsøk. Denne gang kunne imidlertid Ryan Giggs sette inn returen. 2-0.

Burde blitt annullert

3-0 kom på kontroversielt vis. Eric Djemba Djemba forsøkte en stikkball til Ruud van Nistelrooy, som sto i klar offside. Bakfra kom Paul Scholes på løp - han var ikke offside - og overtok ballen, rundet keeper og satte ballen i mål.

Bolton-forsvaret rykket ut for å sette Nistelrooy i offside, og klarte det. Da ballen i tillegg var borti nederlenderen, er det liten tvil om at dommeren burde blåst for offside. Men de store Bolton-protestene hjalp lite, og hadde det hjulpet ville de likevel blitt tap...

Rekord-Ruud

Ruud van Nistelrooy skulle få sitt mål til slutt. Den målkåte nederlenderen fikk stå helt alene på ti meter og banket ballen i mål med en kraft og et sinne man tidligere trodde Roy Keane hadde patent på. 4-0.

Ruud van Nistelrooy slo sin egen Premier League-rekord med dette målet. Det var hans niende ligamatch på rad med nettkjenning. Forrige gang han gikk målløs av banen var mot Aston Villa 15. mars!

Konklusjonen er enkel: Fortjent seier til Manchester United.

Og det er lett å tro Roy Keane på hans ord om at United aldri har hatt et så godt lag som nå...

HTML EMBED
Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem