RØA – TEAM STRØMMEN 1-0:

Team Strømmen tapte 1–3 mot Røa i fjorårets cupfinale for kvinner, og ønsket om revansj var stort. Men den revansjen kan de se langt etter.

En real perle av et skudd fra Elise Thorsnes og en feilaktig offside avblåsning åtte minutter før slutt sørget for at Røa kan titulere seg cupmestere i 2009, akkurat som de kunne i fjor.

- Jeg tenkte bare på å fyre av og håpet på det beste. men jeg skjøt jo for å score, sier Thorsnes til TV 2 etter kampen.

- Dette er stort. En helt fantastisk opplevelse, og det har vært mange store opplevelser den siste uken.

Dobbel Røa
Laget fra Oslos vestkant har nemlig tatt «The Double» også i år, etter at de sist helg sikret seg seriemesterskapet. Det er tredje gang Røa vinner cup og serie i samme sesong.

Røa var på forhånd en klar favoritt, etter at de utklasset Strømmen med 20 poeng i serien. Strømmen var imidlertid ett av få lag som klarte å stjele poeng fra Røa i årets serie.

Og Strømmen var ikke langt unna å sjokkere Røa etter bare et kvarters spill. Una Nwajei ble spilt fri, kom seg ned til dødlinjen og fikk lagt inn til Rhian Wilkinson. Men på nærmest åpent mål bommet Wilkinson, og Røa fikk avklart.

Deretter bølget kampen fram og tilbake uten at noen av lagene klarte å feste et ordentlig grep.

Thorsnes-perle
Etter 37 minutter var det imidlertid duket for Thorsnes. Fra 20 meters hold klinket 21-åringen til med et særdeles velplassert skudd. Ingrid Bruserud i Strømmens mål hadde ingen mulighet til å avverge Røa-scoring.

Dermed kunne Røa gå til pause med 1–0. Knappe femminuttet etter hvilen var Thorsnes nære på å sette inn sitt andre mål for dagen. Et strålende utspill fra Røa-keeper Caroline Knutsen havnet hos Thorsnes, som på enkelt vis kunne løpe fra Strømmens midtforsvar. Avslutningen gikk imidlertid noen centimeter til side for mål.

Feilaktig offside
Strømmen hadde på ingen måte gitt opp, og Diana Matheson og Nwajei var begge nære å utligne tidlig i omgangen. Strømmen fortsatte å legge press på Røa og dominerte spillet. Åtte minutter før slutt dunket Matheson inn utligningen etter å ha blitt spilt gjennom – trodde hun. Den kanadiske jenta ble avblåst for offside. TV-bildene viste at det var feil avgjørelse.

Se Team Strømmen bli snytt for utligning her (saken fortsetter under videovinduet):

HTML EMBED
TV2Player.insert(359301,"playerProgram359301", {stretch: 'fill', referrer: 'Nettavisen', noCompanion:true});

Tre minutter før slutt var Strømmen igjen nære på å få scoring. Laget fikk frispark på 18 meters hold. Marit Sandvei klinket til, og ballen strøk like over tverrliggeren og landet på nettaket. På overtid var det Marita Skammelsrud Lund som var nære på å fikse biffen for Strømmen, men nok en gang hadde ikke laget marginene på sin side.

Dermed kunne Røa slippe jubelen løs - igjen. Det er fjerde gang dynamittjentene vinner cupen. Fra før har de gått til topps i 2004, 2006 og i fjor.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!